K receptu
Šalát s kukuricou, vajcom a paradajkami sa veľmi ľahko pripravuje a nevyžaduje značné finančné náklady, má však pikantnú chuť a príjemnú sviežosť. Mimochodom, toto jedlo si môžu všimnúť aj zástancovia zásad správnej výživy: obsahuje veľa zdravej zeleniny, ktorá je navyše dochucovaná nie majonézou, ale omáčkou na báze extra panenského olivového oleja. A šalát s kukuricou, vajcami a paradajkami poteší oko svojou viacfarebnosťou, takže vyzerá skvele nielen na každodennom stole, ale aj na sviatočnom stole.
zložitosť: ľahko Kalórie: 193,44 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 15 min Pridať. čas: 10 min Použité: 3,52 g/16,76 g/7,08ŠalátVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍvajcia – 2 ks červená cibuľa – 1 ks čerstvé stredne veľké uhorky – 2 ks žltá paprika – 1 ks ľadový šalát – 4 listy šalát. 200 olivový olej najprv lisovaný za studena – 6 polievkových lyžíc. l. biely vínny ocot – 1 polievková lyžica. l. zrnitá horčica – 2 lyžice. l.soľ, čerstvo mleté čierne korenie – podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Vajcia určené na prípravu kukuričného šalátu dáme do naberačky, zalejeme studenou vodou a na prudkom ohni privedieme do varu. Varte 10 minút, potom ochlaďte pod tečúcou vodou.
Krok 2
Cibuľu ošúpeme, nakrájame na polovice a nakrájame na tenké polkruhy. Čerstvé uhorky umyte a osušte papierovou utierkou. Odrežte konce a ovocie nakrájajte na tenké plátky.
Krok 3
Paradajky na šalát umyjeme, osušíme a nakrájame na malé plátky. Reďkovky dôkladne umyte kefkou a potom odrežte konce. Ovocie nakrájame na tenké plátky.
Krok 4
Sladkú papriku umyte, nakrájajte na polovicu, odstráňte semená a vnútorné membrány. Dužinu nakrájajte na pásiky. Vložte kukuricu do sitka alebo cedníka a nechajte tekutinu odtiecť.
Krok 5
Listy šalátu umyjeme, osušíme a nakrájame na pásiky. Vychladnuté vajcia ošúpeme a nakrájame na malé plátky. Všetky pripravené ingrediencie vložte do veľkej misy.
Krok 6
Pripravte si šalátový dresing s kukuricou, vajcom a paradajkami. Za týmto účelom zľahka rozšľahajte olivový olej s bielym vínnym octom a zrnitou horčicou. Dochutíme soľou a korením. Výslednú omáčku nalejte na ingrediencie šalátu vo veľkej mise a jemne premiešajte. Vložte do šalátovej misy a ihneď podávajte, ozdobte podľa potreby.
UŽITOČNÉ RADY
Šalát s kukuricou, vajcom a paradajkami si jednoducho zoberiete so sebou na piknik alebo napríklad do kancelárie na občerstvenie. Len majte na pamäti, že jedlo by ste mali ochutiť omáčkou bezprostredne pred jedlom.
MIMOchodom
Šalát s kukuricou a vajíčkami bude obzvlášť chutný, ak bežné paradajky nahradíte cherry paradajkami, ktoré majú bohatšiu sladkastú chuť.