K receptu
Šalát s tuniakom z konzervy, avokádom a uhorkou je jedným z tých jedál, ktoré sa pripravujú nielen rýchlo, ale neuveriteľne rýchlo. Povedzme si viac: za takmer desať minút! Všetko závisí od toho, ako rýchlo sa vám podarí nakrájať uhorku, cibuľu a petržlen. No a potom vezmite konzervu tuniaka z konzervy, otvorte ju a rybu dajte na sito, aby tekutina vytiekla. Potom suroviny spojíme, dochutíme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Soľ, korenie, premiešajte a vychutnajte si výdatný, chutný šalát, ktorý, mimochodom, nie je hanba podávať hosťom.
zložitosť: ľahko Kalórie: 415,18 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 10 min Použité: 13,42 g/34,13 g/13,46ŠalátVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEdlhoplodá čerstvá uhorka – 1 ks zrelé avokádo – 2 ks červená cibuľa – 1 ks petržlen – 4 vetvičky konzervovaný tuniak vo vlastnej šťave – 185 glymon šťava 30 olivový olej – 2 polievkové lyžice. l.soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si ingrediencie na šalát. Umyte čerstvú uhorku a osušte ju papierovou utierkou. Rozrežte pozdĺžne na polovicu. Uhorku nakrájajte na malé tenké plátky.
Krok 2
Umyte a osušte avokádo na šalát. Každé ovocie nakrájajte na polovicu a odstráňte semená. Dužinu ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
Krok 3
Petržlenovú vňať umyjeme a osušíme. Odstráňte všetky hrubé stonky a jemne nakrájajte zvyšnú zeleninu. Červenú cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké polkolieska alebo kocky.
Krok 4
Konzervovanú rybu vložte do sitka, aby ste vypustili prebytočnú tekutinu. Preložíme do misky. Pridajte nakrájanú uhorku, avokádo a cibuľu. Pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Pridajte soľ, korenie a premiešajte.
UŽITOČNÉ RADY
Ak má čerstvá uhorka, ktorú sa chystáte pridať do konzervovaného tuniakového šalátu, veľké semená, odstráňte ich. Ak je koža príliš hrubá, môžete ju odrezať ostrým nožom.
MIMOchodom
Do šalátu z konzervy s tuniakom, avokádom a uhorkou môžete pridať aj na tenké plátky nakrájaný zeler a/alebo sladkokyslé zelené jablko.