K receptu
Jemný šalát s aromatickými mandarínkami sa dá pripraviť na slávnostný stôl za menej ako pol hodiny s majonézou Makheev „Sušené paradajky. Bylinky z Provence.“ Krásne a chutné!
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 25 minŽiadna tepelná úpravaŠalátnarodeninyNový rokVianoceRomantická večeraINGREDIENCIE NA 2 PORCIEvarené kuracie mäso 100 g dlhoplodá uhorka 0,5 ks syr 70 g majonéza „Maheev“ „Sušené paradajky. Herbes de Provence“ 6 polievkových lyžíc listy hlávkového šalátu 0,5 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky.
Krok 2
Uhorku umyte, osušte, nakrájajte na tenké prúžky.
Krok 3
Syr nastrúhajte na strednom strúhadle.
Krok 4
Vložte polovicu kurčaťa do malej vázy alebo misky.
Krok 5
Namažte majonézou „Maheev“ „Sušené paradajky. Provensálske bylinky“.
Krok 6
Umiestnite polovicu nakrájaných uhoriek. Namažte ich majonézou „Maheev“ „Sušené paradajky. Provensálske bylinky.“
Krok 7
Umiestnite polovicu strúhaného syra, namažte majonézou „Maheev“ „Sušené paradajky. Herbes de Provence.“ Rovnakým spôsobom naplňte druhú misku.
Krok 8
Listy šalátu umyte a osušte papierovou utierkou. Umiestnite na vrch syra. Z mandarínky odrežte 2 hrnčeky s hrúbkou 1 cm Odstráňte šupku a vložte hrnčeky do vázy.
Krok 9
Šalát je pripravený. Podávajte ho na slávnostnom novoročnom stole. Dobrú chuť! Šťastný nový rok!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Na prípravu šalátu môžete použiť aj údené kura alebo varenú morku. Syr je možné nahradiť mäkkým tvarohom. Do šalátu som vôbec nepridával soľ, pretože majonéza „Maheev“ „Sušené paradajky z Provence“ je sebestačná, obsahuje správne množstvo soli, kyseliny a korenia.
UŽITOČNÉ RADY
Šalát sa môže podávať aj nie po častiach, ale na spoločnom tanieri. Potom je lepšie položiť na listy šalátu a ozdobiť plátkami mandarínky.