Šalát Vinaigrette s morskými riasami a rybami

K receptu

Vinaigrette so suchými alebo mrazenými morskými riasami pre ryby si môžete vziať ľubovoľného lososa, ružového lososa, údenú tresku alebo konzervovaný losos. Zvláštnosťou tohto vinaigrette je pridanie solených červených alebo zelených paradajok a nakladaných čerešní alebo brusníc.

zložitosť: ľahko Kalórie: 309,86 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 14,20 g/20,25 g/18,62ŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEsuché morské riasy – 100 g alebo mrazené morské riasy – 500 húb (chum losos, ružový losos, údená treska alebo konzervovaný losos) – 60 g nakladaná biela kapusta – 200 slaných gogurtov – 1-2 ks solené paradajky – 1-2 ks repa – 1 kus veľká mrkva – 1 kus zelený hrášok – 1-2 polievkové lyžice. l. nakladané čerešne, slivky alebo brusnice – 1-2 lyžice. l sójová majonéza – 1/2 šálky petržlenovej vňate (zelenej) – 2-3 vetvičky petržlenu a kôpru – podľa chuti mletý zázvor – štipka čerstvo mletého čierneho korenia – štipka Tabuľka hmotností a mier. RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Suché riasy namočte do vody na 2-3 hodiny, potom pridajte 2 šálky vriacej vody, priveďte do varu, povarte 1-2 minúty, sceďte v cedníku. Ak použijeme mrazenú kapustu: prevaríme 1 liter vody, jemne osolíme, mrazenú kapustu vložíme do vody, privedieme do varu, povaríme 3-5 minút, scedíme v cedníku.

Krok 2

Rybu ošúpeme, zbavíme kostí a nakrájame nožom alebo jednoducho rozdrobíme. Varte repu a mrkvu. Uhorky a paradajky nakrájame na plátky, mrkvu a cviklu na kocky. Podľa chuti osolíme, pridáme štipku čierneho korenia a mletého zázvoru. Všetko premiešajte, pridajte hrášok, bobule, jemne nasekané bylinky, dochuťte majonézou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik