Šalát z údeného moriaka s ptitim a kukuricou

K receptu

Šalát z údeného morčacieho mäsa s hydinou a kukuricou je ako stvorený na piknik. Dobre znáša prepravu a skladovanie. Tento recept možno doplniť malým množstvom čerstvej čili papričky (nakrájanej na kolieska alebo veľmi malé kocky), rôznymi bylinkami a nerafinovaným olejom olivový, slnečnicový alebo kukuričný. Mimochodom, môžete použiť akékoľvek mäso. K tomuto šalátu sú dobré zvyšky pečeného kuracieho alebo vareného teľacieho mäsa.

Jedlo môže pôsobiť ako príloha aj ako plnohodnotný rýchly obed najmä v letný deň.

zložitosť: ľahko Kalórie: 358,33 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 20 min Pridať. čas: 3 hodiny Použité: 23,72 g / 4,25 g / 56,21ŠalátINGREDIENCIE NA 1 PORCIU50 g ptitim 80 g údenej morčacej šunky 1 paradajka 50 g konzervy kukurice 50 g konzervovaných šampiňónov 2 vetvičky koriandraNa paradajkovú salsu:2 veľké paradajky plátok limetky soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si paradajkovú salsu. Na paradajkách urobte rez v tvare kríža, vložte ich na 30–40 sekúnd do vriacej vody a potom ich zalejte studenou vodou. Opatrne odstráňte tenkú šupku. Paradajky nakrájajte na 4 časti a odstráňte semená. Zvyšnú dužinu nasekajte, pridajte soľ, korenie a limetkovú šťavu.

Krok 2

Prevaríme 300 ml vody, osolíme a pridáme ptitim. Varte na strednom ohni, odokryté, 10 minút a niekoľkokrát premiešajte. Hydinu sceďte v cedníku a mierne ochlaďte.

Krok 3

Paradajku nakrájame na veľké kocky. Morku nakrájame na malé kocky. Huby nakrájame na 2-4 časti. Oddeľte listy koriandra od stoniek.

Krok 4

Vo veľkej mise kombinujte hydinu, morku, kukuricu, šampiňóny a paradajky, pridajte salsu a miešajte, aby sa všetko spojilo. Posypeme koriandrom a podávame so zeleninovými špízmi.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Tento šalát bude dobrý nielen s ptitim, ale aj s akýmikoľvek inými stredne veľkými cestovinami, ako sú orzo, penne alebo fusilli.

UŽITOČNÉ RADY

Dávajte pozor na čas varenia pre ptitim uvedený na obale. Možno ste dostali odrodu, ktorej varenie bude vyžadovať viac ako 10 minút.

MIMOchodom

Na 100 g: bielkoviny 3,48 g (4,35 % dennej hodnoty) • tuky 0,85 g (0,94 %) • sacharidy 8,71 g (5,18 %) • kcal 53,64 (2,98 %) • sodík 313,70 mg (21,63 %) • cukor celkom 2,23 g ( 4,46 %) • EFA 0,18 g (0,90 %) • vláknina 1,29 g (4,30 %)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik