Shakshuka

K receptu

Miešané vajíčka so zeleninou na raňajky

zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 20 min Pridať. čas: 10 minžidovská kuchyňaObčerstvenieINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍparadajky 6 ks cibuľa 2 ks olivový olej 1 lyžička údená paprika 1 lyžička paradajkové cestoviny 6 ks bylinky Provence 1 štipka(y) Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Najprv urobte na paradajkách priečne rezy, zalejte ich vriacou vodou a nechajte 3 minúty odstáť.

Krok 2

Potom odstráňte šupku a dužinu nakrájajte na malé kúsky.

Krok 3

Potom odstráňte semienka z papriky a dužinu nakrájajte na tenké prúžky.

Krok 4

Cibuľu nakrájame na malé kocky.

Krok 5

Cesnak rozdrvíme nožom a nasekáme nadrobno.

Krok 6

Potom do panvice nalejte olivový olej a opečte cibuľu.

Krok 7

Do opraženej cibule pridáme paradajky, papriku a cesnak.

Krok 8

Všetko dochutíme soľou, cukrom, údenou paprikou a rascou, pridáme paradajkový pretlak a dusíme 10 minút.

Krok 9

Potom do panvice rozklepneme vajíčka, prikryjeme alobalom a necháme na ohni ešte 5 minút, keď je všetko hotové, posypeme to všetko provensálskymi bylinkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik