Studená cviklová polievka s kefírom

K receptu

Studená cviklová polievka s kefírom je jedným z najobľúbenejších jedál v Litve. Medzi jej ingredienciami nenájdete zemiaky, na ktoré sme zvyknutí: miestni ich radšej podávajú samostatne k polievke a horúce. Vyskúšali sme túto možnosť a stojí za zmienku, že je to veľmi dobré! Upozorňujeme: repa na studenú polievku z červenej repy s kefírom sa nevarí, ale pečie: to im umožňuje lepšie zachovať svoju prirodzenú chuť a farba zostáva sýtejšia. Pokiaľ ide o zeleninu, podľa chuti môžete použiť akúkoľvek, aj keď neodporúčame vzdať sa kôpru, pretože práve on dodáva jedlu tóny špeciálnej pikantnej sviežosti.

zložitosť: ľahko Kalórie: 243,59 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 15 min Pridať. čas: 1 hodina Použité: 12,14 g/7,95 g/30,11Litovská kuchyňapolievkaVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍcvikla – 500 g zemiaky – 500 vajec – 4 ks kefír – 1 stredne veľký logur – 3 ks zelená cibuľa – 30 gukrop – 60 g soľ podľa chuti čerstvo mleté ​​čierne korenie podľa chuti drvený ľad podľa chuti Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie na studenú cviklovú polievku s kefírom. V prvom rade si repu poriadne umyjeme a osušíme. Každú hľuzu potrieme rastlinným olejom a zabalíme do fólie. Pečieme 1 hodinu pri 200°C. Necháme vychladnúť.

Krok 2

Zemiaky na servírovanie cviklovej polievky dôkladne umyte kefou a vložte do panvice. Zalejte horúcou vodou a priveďte do varu. Varte 15-20 minút na strednom ohni. Vajcia uvaríme na tvrdo a necháme vychladnúť.

Krok 3

Kefír na cviklovú polievku nalejte do veľkej misy, v ktorej plánujete polievku podávať. Pridajte drvený ľad a nechajte vychladnúť, kým nie je pripravený na použitie.

Krok 4

Cviklu ošúpeme vajíčka a nakrájame na kocky. Čerstvé uhorky umyte a osušte. Nakrájajte na malé kocky. Umyte zelenú cibuľu a kôpor, osušte, jemne nakrájajte.

Krok 5

Cviklu ošúpeme a nakrájame na kocky. Vypustite vodu zo zemiakov a ošúpte hľuzy. Vyberte misku studeného kefíru. Pridajte do nej cviklu, uhorky, vajcia a bylinky. Dochutíme soľou a korením. Premiešame a podávame studenú cviklovú polievku spolu s horúcimi zemiakmi.

UŽITOČNÉ RADY

Ak budú deti jesť studenú cviklovú polievku s kefírom, ľadovú drť možno vynechať. V opačnom prípade dbajte na to, aby malí neposedníci nezjedli polievku príliš rýchlo.

MIMOchodom

Do studenej repnej polievky s kefírom môžete pridať trochu citrónovej šťavy – doslova polievkovú lyžicu na veľkú misku polievky: vďaka tomu bude chuť jedla jemnejšia.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik