K receptu
Nevzdávajte sa polievok v lete. Nechajte ich byť, ale bez rozruchu okolo sporáka – pripravte si napríklad studené polievky, ako je táto. Všetko, čo musíte urobiť, je nakrájať ingrediencie a premiešať. Stačí si vopred upraviť zmes nálevu z uhoriek a kefíru podľa vašich chuťových preferencií. A samozrejme, hustotu polievky máte na svedomí.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 10 minpolievkaDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE3 varené zemiaky 3-4 vajcia natvrdo 2-3 silné uhorkové listy 2-3 vetvičky petržlenu a kôpru plus na podávanie 3-4 stoniek zelenej cibuľky plus na podávanie 1,2-1,5 litra nálevu z uhoriek 0,8-1 litra kefíru, hustej dedinskej kyslej smotany na podávanie 250 – 300 g vyprážaných húb, najlepšie medových húb 500 – 600 g vyprážanej ryby, najlepšie treska soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zemiaky a vajcia nakrájame na malé kocky, uhorky na tenké krátke pásiky. Zeleninu nasekajte nadrobno. Zmiešajte pripravené ingrediencie vo veľkej miske
Krok 2
Výslednú hmotu nalejte zmesou soľanky z uhoriek a kefíru, najskôr ju upravte podľa chuti soľou a korením. Pomer tekutín si upravte podľa seba. Miešajte. Dochutíme soľou a korením.
Krok 3
Nalejte polievku do tanierov alebo misiek. Pridajte na tenké plátky nakrájané huby a malé kúsky rýb. Podávame s kyslou smotanou.