K receptu
Tento šalát je v Toskánsku v lete veľmi obľúbený. Môžete do nej pridať rôznu zeleninu a syry, napríklad mozzarellu.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 35 minRúraPečenietalianska kuchyňavečeravečeraŠalátVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE300 g ružových paradajok 6–7 malých chrumkavých uhoriek 3 sladké papriky 1 sladká červená cibuľa 1 malá ciabatta 2 polievkové lyžice. l. kapary 6–8 filet zo sardel v oleji 2 strúčiky cesnaku 2 polievkové lyžice. l. červený vínny ocot 100 ml olivový olej soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 170°C. Plech na pečenie vysteľte pergamenom. Rozdrvte a ošúpte cesnak, vložte do pohára mixéra, pridajte štipku soli, nalejte polovicu oleja a rozmixujte do hladka.
Krok 2
Chlieb natrháme na malé kúsky rôznych tvarov, položíme na pripravený plech, polejeme cesnakovým olejom a premiešame. Vložíme do hornej tretiny rúry a pečieme do zlatista asi 10 minút.
Krok 3
Cibuľu ošúpeme, nakrájame na tenké pierka, vložíme do šalátovej misy, pridáme soľ, ocot a zvyšný olej. Sardely nasekajte a pridajte k cibuli spolu s lyžicou oleja zo sardelovej nádoby. Nechajte stáť 5-7 minút.
Krok 4
Paradajky nakrájajte na stredné plátky, uhorky na kocky. Odlúpnite sladkú papriku zo semien a blán, odstráňte stopky. Papriky nakrájame na tenké pásiky. Vložte zeleninu do šalátovej misy s cibuľou a ančovičkami, premiešajte.
Krok 5
Do šalátu pridáme praženicu, premiešame, necháme 5 minút postáť, aby chlieb nasal šťavu a podávame.