K receptu
Tento šalát sa často podáva v obchodoch s falafelom – s falafelom, shawarmou, kebabmi a iným vyprážaným mäsom. Je tiež ideálny na raňajky – spolu s čerstvo uvareným vajíčkom, labaneh a hnedým chlebom.
zložitosť: ľahko Kalórie: 90,53 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 3 hodiny Pridať. čas: 10 min Použité: 0,96 g/0,06 g/22,52Žiadna tepelná úpravažidovská kuchyňaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍZačnite variť 4 hodiny pred podávaním 2 veľké uhorky 3 veľké cibule 5-6 vetvičiek kôpru 100 ml vína alebo jablčného octu 4 polievkové lyžice. l. hnedý cukor 1,5 lyžice. l. hrubá soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky nakrájame na tenké plátky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké polkruhy. Kôpor nasekáme nadrobno.
Krok 2
V miske zmiešame uhorky a cibuľu, osolíme. Nechajte 10 minút na chladnom mieste.
Krok 3
Zmiešajte cukor, ocot a 2 polievkové lyžice. l. pitná voda. Pridajte k cibuli a uhorkám spolu s kôprom a znova premiešajte. Vložte do chladničky na 3-4 hodiny.
MIMOchodom
Pripravte si viac tohto šalátu naraz a vložte ho do dózy s uzáverom. V chladničke vydrží dobre 3 dni.