K receptu
Ľahký, ale uspokojujúci šalát v teplý júnový večer sa stane úplnou večerou. Sviežosť tomu dodá kôprový dresing.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minRúraVarenieVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDetské menuPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 malé nové zemiaky 6 mladých chrumkavých uhoriek 1 zväzok mladých reďkoviek 2 strúčiky mladého cesnaku 1 malý zväzok šťaveľu 1 stredný zväzok kôpru 4 vajcia 4 veľké kúsky bieleho chleba 150 g kyslej smotany 4 polievkové lyžice. l. aromatický slnečnicový olej soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zemiaky umyjeme kefou a uvaríme vo vriacej osolenej vode do mäkka 25 minút. Ochlaďte a nakrájajte na plátky.
Krok 2
Vajíčka uvaríme natvrdo, vychladíme, ošúpeme a prekrojíme pozdĺžne na polovicu a potom pozdĺžne na štvrtiny. Uhorky a reďkovky nakrájajte na tenké plátky. Odstráňte stonky zo šťavela a natrhajte listy rukami.
Krok 3
Z chleba odrežte kôrky, dužinu nakrájajte na kocky so stranou 1,5 cm. Chlieb položte na plech, posypte 2 polievkovými lyžicami. l. olej a pečieme v rúre pri 200°C do zlatista, 5 minút.
Krok 4
Cesnak ošúpeme a nasekáme. Nasekajte kôpor, cesnak a štipku soli a rozdrvte na pastu. Zmiešajte pastu s kyslou smotanou a zvyšným maslom. Všetky ingrediencie na šalát okrem vajec a krutónov zmiešame, pridáme kyslú smotanu a kôprový dresing. Dochutíme korením, poukladáme na taniere a navrch dáme vajíčka a krutóny.