K receptu
Vyprážané šampiňóny so zelenými fazuľkami sú veľmi chutné jedlo, ktoré ocenia najmä vegetariáni, vegáni a ľudia dodržiavajúci pôst. Huby a fazuľu môžete podávať ako horúce predjedlo alebo teplý šalát, ako prílohu k hydine či rybe alebo ako úplný druhý chod. Mimochodom, do húb môžete pridať nielen zelené fazuľky. Skúste uvariť huby s červenou fazuľou zaváranou vo vlastnej šťave – hodia sa rovnako dobre k hubám a paradajkám, pričom hotovému jedlu pridajú na hmotnosti. Ak ste si kúpili krásne malé šampiňóny, nekrájajte ich, ale dajte ich celé do panvice – vzhľadu pokrmu to len prospeje.
zložitosť: ľahko Kalórie: 391,59 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 25 min Pridať. čas: 5 min Použité: 12,10 g/30,67 g/20,05PraženieVečeraObčerstvenieŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEšampiňóny – 600 g mrazené zelené fazuľky – 400 g cherry paradajky – 200 ks cibule – 2 ks cesnak – 2 strúčiky olivový olej – 6 polievkových lyžíc. l.šťava z polovice citróna sušené oregano – ½ ČL bieleho chleba – 4 plátky soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si krekry. Plátky chleba nakrájajte na kocky so stranou 1,5 cm Rozohrejte suchú panvicu, pridajte chlieb a za stáleho miešania vareškou opečte do zlatista, 3-4 minúty. Kocky chleba môžete vysušiť v rúre alebo opekať plátky chleba v hriankovači a potom ich nakrájať na kocky.
Krok 2
Cesnak pretlačíme lisom alebo nastrúhame na jemnom strúhadle. Skombinujte cesnakové pyré so 4 polievkovými lyžicami. l. olivový olej, soľ a dôkladne premiešajte. Horúce krutóny nalejte cesnakovým olejom a znova premiešajte.
Krok 3
Cibuľu nakrájame na pierka. Šampiňóny utrite vlhkou handričkou, odrežte spodné časti nôh. Huby nakrájame na 2-4 časti, dáme do misky, zalejeme citrónovou šťavou a necháme 10 minút odstáť.
Krok 4
Zohrejte zvyšný olivový olej v hlbokej panvici. Pridajte cibuľu a varte, kým nebude priehľadná, 5 minút. Pridajte huby a za častého miešania vareškou 5 minút varte na stredne vysokej teplote.
Krok 5
Do panvice pridajte mrazenú fazuľu. Zvýšte teplotu, pridajte soľ, korenie a oregano a varte ďalších 5 minút. Niekoľkokrát premiešajte. Odstráňte z tepla, zakryte panvicu pokrievkou a nechajte 5-7 minút. Uložíme na taniere, ozdobíme rozpolenými cherry paradajkami a posypeme krutónmi.
UŽITOČNÉ RADY
Na výrobu krutónov je veľmi vhodná včerajšia bageta alebo mierne sušená ciabatta. Môžete tiež vysušiť plátok tenkého pita chleba v hriankovači a náhodne ho rozlomiť na malé kúsky.
MIMOchodom
Skúste pripraviť jedlo s lesnými hubami – hríbmi, ošípanými alebo liškami. Vyžadujú si dlhšiu tepelnú úpravu, minimálne 20 minút. Hotové jedlo môžeme posypať píniovými orieškami alebo nasekanými arašidmi, vysušiť na panvici.