Zeleninový tian (cuketa zapečená so zemiakmi, paradajkami a syrom)

K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 241,00 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina 30 minút Použité: 6,00 g/16,00 g/21,00Hlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEveľká cibuľa – 1 ks sušené talianske bylinky – 1 lyžička – 1 ks strúhaný syr – 40 g rastlinný olej – 3 lyžice. l.soľ veľké zemiaky – 3 ks.paradajky – 3 ks.tymián – 2 vetvičky veľký cesnak – 1 strúčik Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zeleninu ošúpeme. Nakrájajte cibuľu a cesnak. Zemiaky, cuketu a paradajky nakrájame na plátky hrubé 5 mm. Smažte cibuľu a cesnak v 2 polievkových lyžiciach. l. olej do priehľadnosti, 6 minút. Zeleninu poskladajte do pyramíd v nasledujúcom poradí – zemiakový kruh, potom paradajka a cuketa.

Krok 2

Vložte cibuľovo-cesnakovú zmes do formy. Na vrch poukladáme pyramídy zeleniny, posypeme talianskymi bylinkami, osolíme a pokvapkáme zvyšným olejom. Pridajte vetvičky tymiánu. Prikryjeme alobalom a pečieme 35 minút. pri 180 °C. Odstráňte alobal, odstráňte tymian, zeleninu posypte syrom a pečte ďalších 30 minút.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik