Zelený orechový džem

Zelený orechový džem

Orechový džemOrechový džem K receptu

Bohužiaľ, iba obyvatelia južných oblastí našej krajiny budú môcť pripraviť orechový džem: hlavná zložka jedla jednoducho nie je k dispozícii ostatným. prečo? Poďme si to vysvetliť. Faktom je, že takýto džem sa pripravuje z nezrelých, zelených vlašských orechov mliečnej zrelosti, ktoré sa napríklad v strednom Rusku takmer nedajú kúpiť. Ale napriek tomu sme sa rozhodli zverejniť tento recept, hoci len za účelom rozšírenia kulinárskych obzorov čitateľov. No tí, pre ktorých zelené vlašské orechy nie sú exotické, sa môžu ľahko pustiť do práce. Samozrejme, že takáto pochúťka zaberie veľa času, ale rozhodne to stojí za to! Okrem gastronomického potešenia môže orechový džem priniesť telu skutočné výhody: používa sa ako pomôcka pri liečbe chorôb dýchacieho a kardiovaskulárneho systému.

zložitosť: priemer Kalórie: 220,87 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 2 hodiny 30 minút Pridať. čas: 96 h Použité: 2,33 g/9,92 g/31,49VareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEzelené vlašské orechy – 1 kg cukru – 2 kg pitnej vody – 800 ml šťavy 2 citróny púčiky klinčekov – 10 ks škorice – 2 ks.Pre vápennú vodu:hasené vápno – 500 g voda – 5 l Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si vlašské orechy. Umyte ich a ošúpte zelenú šupku. Vložte do veľkého hrnca alebo misy, pridajte studenú vodu, aby boli orechy úplne zakryté, a nechajte 2 dni. Voda sa musí meniť 3-4 krát denne.

Krok 2

Pripravte si vápennú vodu. V studenej vode rozrieďte hasené vápno, roztok dôkladne premiešajte a nechajte 3 hodiny pôsobiť. Potom opatrne prefiltrujte vápennú vodu, nalejte ju na orechy a nechajte jeden deň.

Krok 3

Vypustite vápennú vodu z orechov a dôkladne ich opláchnite. Každú zo všetkých strán popicháme hrubou ihlou alebo vidličkou. Naplňte bežnou studenou vodou a nechajte dva dni.

Krok 4

Po uplynutí tejto doby prevarte v hrnci 500 ml vody. Ponorte do nej orechy a nechajte 10 minút pôsobiť. Potom sceďte v cedníku a nechajte vodu odtiecť. Nechajte odkvapkať na papierových utierkach a nechajte uschnúť.

Krok 5

Pripravte si džemový sirup. Nasypte cukor do hrnca a naplňte pitnou vodou. Priveďte do varu a varte 3 minúty. Odstráňte z tepla. Pridajte orechy, korenie a citrónovú šťavu.

Krok 6

Priveďte do varu a nechajte jeden deň. Toto opakujte trikrát. Orechy naposledy varte, kým nezmäknú. Rozdeľte zelený orechový džem do suchých sterilizovaných pohárov a uzavrite.

UŽITOČNÉ RADY

Džem zo zeleného orecha môže byť vyrobený z čokolády, ak do sirupu pridáte 100 g kakaového prášku desať až pätnásť minút predtým, ako je pripravený. Ukáže sa to nezvyčajné a veľmi chutné!

MIMOchodom

Prečo máčať vlašské orechy vo vápennej vode? Aby sme z nich odstránili horkosť! Nie je potrebné sa obávať použitia „chémie“: hasené vápno, to znamená oxid vápenatý, je absolútne zdraviu neškodné. Navyše, po namočení v tomto roztoku sú orechy namočené a podrobené tepelnému spracovaniu. Hasené vápno si môžete kúpiť v stavebných predajniach.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik