Zemiakový šalát s olivami, červenou cibuľou a tromi druhmi uhoriek

K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 8ŠalátINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ2 kg stredne veľkých „nových“ zemiakov s tenkou šupkou 2–3 krymské červené cibule 400 g chutných olív (najlepšia Kalamata) 5–6 stredných čerstvých uhoriek 4 stredne veľké jemne solené uhorky 5–6 malých nakladaných uhoriek šťava z 1 citróna 1 lyžička. medová údená paprika na podávanie soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenieNa tankovanie:2 natvrdo uvarené žĺtky 100 ml olivový olej 2 polievkové lyžice. l. horčica so semienkami, kôra z 1 citróna soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na pierka hrubé 1 cm, pridáme soľ, citrónovú šťavu a med, premiešame rukami a necháme 1 hodinu postáť.

Krok 2

Na dresing nastrúhame žĺtky na jemnom strúhadle, všetky ingrediencie zmiešame v dóze s uzáverom.

Krok 3

Zemiaky umyte kefou a uvarte v šupke alebo pečte v alobale do mäkka 25–40 minút. Mierne vychladnúť a nakrájať na veľké plátky.

Krok 4

Ľahko nasolené uhorky nakrájajte na stredné kocky, nakladané uhorky na malé.

Krok 5

Horúce zemiaky zmiešame s dresingom (pred tým ho poriadne pretrepeme v pohári), cibuľou spolu s tekutinou a pripravenými uhorkami. Úplne vychladíme a necháme 2-12 hodín odležať v chladničke.

Krok 6

Pred podávaním pridáme na tenké plátky nakrájané čerstvé uhorky a rozpolené olivy. Posypeme údenou paprikou a podávame.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik