K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 8ŠalátINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ2 kg stredne veľkých „nových“ zemiakov s tenkou šupkou 2–3 krymské červené cibule 400 g chutných olív (najlepšia Kalamata) 5–6 stredných čerstvých uhoriek 4 stredne veľké jemne solené uhorky 5–6 malých nakladaných uhoriek šťava z 1 citróna 1 lyžička. medová údená paprika na podávanie soľ, čerstvo mleté čierne korenieNa tankovanie:2 natvrdo uvarené žĺtky 100 ml olivový olej 2 polievkové lyžice. l. horčica so semienkami, kôra z 1 citróna soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na pierka hrubé 1 cm, pridáme soľ, citrónovú šťavu a med, premiešame rukami a necháme 1 hodinu postáť.
Krok 2
Na dresing nastrúhame žĺtky na jemnom strúhadle, všetky ingrediencie zmiešame v dóze s uzáverom.
Krok 3
Zemiaky umyte kefou a uvarte v šupke alebo pečte v alobale do mäkka 25–40 minút. Mierne vychladnúť a nakrájať na veľké plátky.
Krok 4
Ľahko nasolené uhorky nakrájajte na stredné kocky, nakladané uhorky na malé.
Krok 5
Horúce zemiaky zmiešame s dresingom (pred tým ho poriadne pretrepeme v pohári), cibuľou spolu s tekutinou a pripravenými uhorkami. Úplne vychladíme a necháme 2-12 hodín odležať v chladničke.
Krok 6
Pred podávaním pridáme na tenké plátky nakrájané čerstvé uhorky a rozpolené olivy. Posypeme údenou paprikou a podávame.