5 chladných lacných jedál z koruškovca

5 chladných lacných jedál z koruškovca

5 chladných lacných jedál z koruškovca

Malá, tučná a veľmi chutná ryba huňáčik je lacný produkt, ale kuchári jednoznačne podceňovaný. Odporúčame, aby ste si kúpili viac korušky polárnej naraz, pripravili z nej niekoľko rôznych jedál a ocenili túto severnú rybu.

Päť chladných a lacných jedál z koruškovca

O čom budeme hovoriť v článku:

  • Huňáčkový koláč, ktorý si zamiluje každý
  • Hušiak poľný v horúčavách: radosť pre deti
  • Nakladaný huňáčik poľný: perfektné predjedlo
  • Módny piknikový sendvič
  • Vyprážaný koruškovec s originálnym podávaním

Zdá sa, že najlepšie, čo s týmito malými rybami urobíte, je jednoducho ich opražiť na veľkom množstve oleja. A je to pravda. Ako však viete, vyprážanie akýchkoľvek rýb, najmä malých a mastných, je sprevádzané niektorými nepríjemnosťami: lietajú striekance oleja a zápach vyprážaných rýb v kuchyni sa nedá odstrániť a musíte stáť pri sporáku bez toho, aby ste boli rozptýlení. . A keďže je to nevyhnutné, má zmysel vŕtať sa „pre budúce použitie“. Kúpte si preto dvakrát toľko korušky, ako zjete jednoducho vyprážanú, a spracujte ju jedným ťahom, pretože z nej môžete pripraviť mnoho neprehliadnuteľných, no veľmi chutných jedál.

S najväčšou pravdepodobnosťou budú ryby zmrazené a nie je na tom nič zlé, ak sa správne rozmrazia. Korušku položte do plytkého obdĺžnikového podnosu alebo zapekacej misky, rozložte ju po dne, aby sa nehromadila, a vložte do chladničky. Tam sa rozmrazí správne a rovnomerne. Teraz ho musíte dôkladne opláchnuť pod tečúcou studenou vodou. Vedľa drezu položte plech na pečenie a naň rošt. Čisté ryby položte na mriežku, najlepšie v jednej vrstve, aby voda odtiekla a ryba vyschla na vzduchu. Posledných 12Vyčistite 15 rýb. Je to veľmi rýchle, doslova 3 pohyby: odrežte hlavu nožom, rozpáľte brucho a vyberte vnútornosti, potom vyberte chrbticu. Opláchnite, osušte papierovými utierkami, vložte do vrecka na zips, uvoľnite vzduch, uzavrite a vložte do mrazničky, aby ste si neskôr mohli upiecť rýchly koláč.

Huňáčkový koláč, ktorý si zamiluje každý

Ak chcete oceniť krásu korušky polárnej ako prísady na plnenie rybieho koláča, stačí sa riadiť receptom. Je prehľadný, jednoduchý a rýchly na prípravu a ingrediencie sú dostupné. Takže určite uspejete.

Koláč s koruškovcom

Koláč s koruškovcom
Koláč s koruškovcom

Na prípravu koláča potrebujete:

Na náplň

  • 3 polievkové lyžice. l. kyslá smotana s obsahom tuku najmenej 20%
  • štipka soli
  • 1012 ks. lúpanej korušky
  • 2 malé cibule
  • kúsok feferónky (podľa chuti) alebo 1 nakladaná feferónka
  • 1 polievková lyžica. l. rastlinný olej
  • mleté ​​čierne korenie podľa chuti

Na skúšku

  • 80 ml rastlinného oleja
  • 80 ml piva
  • 200 g múky
  • 1/2 lyžičky. soľ
  1. Ak bola ryba zmrazená, rozmrazte ju. Predhrejte rúru na 200 °C. Z uvedených surovín vypracujeme vláčne cesto.
  2. Cesto položte na plech s papierom na pečenie a vyvaľkajte alebo roztlačte prstami do kruhu na hrúbku 33,5 mm. Končekmi prstov stláčame okraje cesta (asi 2 cm široké), kým nebude tenšie ako stred.
  3. Cibuľu nakrájame na tenké kolieska a zmiešame s olejom. Feferónku nakrájame nadrobno. Kyslú smotanu dochutíme soľou a zmiešame s feferónkou.
  4. Stred cesta potrieme kyslou smotanou, vyhýbame sa okrajom. Usporiadajte ryby v lúčoch od stredu. Posypeme cibuľou a korením. Zdvihnite okraje cesta, položte ich do záhybov a zakryte náplň.
  5. Tortu preložíme na papier na plech a pečieme na 3035 minút. Nechajte niekoľko minút vychladnúť na mriežke. Podávajte teplé.

Hušiak poľný v horúčavách: radosť pre deti

Teraz môžete začať smažiť korušku poľnú s použitím veľkého množstva oleja a posypať rybu v múke. Alebo môžete vyprážať na miernom ohni s použitím doslova lyžice oleja. A vezmite si kukuričnú múku: fajčí oveľa menej ako pšeničná múka. Tak či onak, vyprážaný koruškovec je skvelý!

Vyprážaný koruškovec v kukuričnom chlebe
Vyprážaný koruškovec v kukuričnom chlebe

Na prípravu korušky poľnej potrebujete:

  • 1 kg čerstvého alebo rozmrazeného korušky polárnej
  • 150 g kukuričnej múky
  • 1 lyžička. soľ
  • 1 lyžička. mleté ​​čierne korenie
  • rastlinný olej na vyprážanie
  1. Korušku rýchlo opláchnite pod tečúcou vodou, položte na mriežku alebo do veľkého cedníka a osušte.
  2. V plytkej priestrannej nádobe (napríklad zapekacej miske) zmiešajte maizenu so soľou a čiernym korením.
  3. Vo veľkej nepriľnavej panvici na miernom ohni zohrejte 12 polievkové lyžice. l. rastlinný olej.
  4. Vyhrabte toľko rýb v múke, aby sa zmestili do panvice v jednom rade. Otraste prebytočnú múku.
  5. Rybu vložte do panvice tak, aby sa ich plutvy navzájom nedotýkali – zlepujú sa a ťažko sa prevracajú. Vyprážajte na miernom ohni 34 minúty do zlatista.
  6. Každú rybu otočte, začnite tou, ktorú ste vložili do panvice ako prvú. Hotovú rybu preložíme na tanier.
  7. Pokračujte v smažení rýb v dávkach a podľa potreby pridajte olej. Po opečení tretej várky panvicu opláchnite, osušte papierovými utierkami, pridajte čerstvú várku oleja a pokračujte v smažení ryby.

Nakladaný huňáčik poľný: perfektné predjedlo

Keď už je hora vyprážaného koruškovca a ste pekne unavení, prestaňte vyprážať a prejdite na čistejšiu prácu – varenie korušky v pikantnej marináde.

Huňáčik v pikantnej marináde
Huňáčik v pikantnej marináde

Na prípravu korušky poľnej potrebujete:

  • čerstvé mrazené korušky 500 g
  • morská soľ 25 g
  • biely vínny ocot 50 ml
  • cukor 12 g
  • horčičné semienka 1 lyžička.
  • hrášok z nového korenia 8 ks.
  • prášok čierneho korenia 1 lyžička.
  • bobkový list 2 ks.
  • karafiát 2 ks.
  • citrón 0,5 ks.
  • červená cibuľa 70 g
  • voda 250 ml
  1. Korušku poľnú vopred rozmrazte a opláchnite tečúcou vodou. Rybu vložte do cedníka a nechajte vodu odtiecť. Ak je to potrebné, huňáčika osušte papierovými utierkami.
  2. Pripravte si marinádu. Za týmto účelom zmiešajte soľ, cukor a korenie v malom hrnci, pridajte horúcu vodu, priveďte do varu a varte 4-5 minút. Odstráňte z tepla, nalejte ocot a prikryte panvicu pokrievkou. Marinádu necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
  3. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na štvrtiny koliesok alebo pásikov (pozdĺžne, nie naprieč) – ako chceme. Citrón bez kôry nakrájame aj s kôrou na tenké štvrtiny koliesok.
  4. Korušku položte do sklenenej nádoby, pričom vrstvy rýb rovnomerne posypte cibuľou a plátkami citróna. Rybu polejeme vychladnutou marinádou spolu s korením a nádobu uzavrieme vekom.
  5. Nádobu s nakladaným koruškovcom nechajte 2 hodiny pri izbovej teplote a potom ho vložte do chladničky cez noc alebo na jeden deň. Táto ryba sa môže skladovať v chladničke niekoľko týždňov.

Módny piknikový sendvič

Odložte si pár kúskov vyprážaného koruškovca, aby ste si pripravili lahodný a nezvyčajný sendvič na ražnom chlebe s kyslou smotanou.

Sendvič s koruškovcom
Sendvič s koruškovcom

Na prípravu sendviča potrebujete:

  • 8-10 ks. vyprážaný korušok
  • 1 vajce uvarené na tvrdo
  • 2 nakladané uhorky
  • 4 zelené cibule
  • 4-5 vetvičiek kôpru
  • šťava a kôra z polovice citróna
  • 2–3 lyžice. l. rastlinný olej
  • 2 malé červené cibule
  • jablčný ocot
  • cukor
  • soľ, mleté ​​čierne korenie
  • 4 polievkové lyžice. l. kyslá smotana
  • 2 lyžičky. hotový chren
  • 4 ražné buchty
  1. Červenú cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska, ochutíme štipkou soli a cukru, korením, pokvapkáme octom a necháme marinovať. Vyprážaného koruškovca očistite, odstráňte hlavu, chrbticu a vnútornosti. Jemne nakrájame a pokvapkáme citrónovou šťavou.
  2. Nakladané uhorky ošúpeme, odstránime mäkký stred a nakrájame na malé kocky. Jemne nakrájajte zelenú cibuľu a kôpor. Pridajte k rybe spolu s citrónovou kôrou. Dochutíme rastlinným olejom a premiešame. Vajíčko rozdelíme na bielok a žĺtok, bielok nakrájame na kocky a pridáme do šalátu. Dochutíme soľou a mletým korením. Žĺtka rozotrieme s kyslou smotanou, pridáme chren, dochutíme soľou a korením.
  3. Odrežte vrch z drdola. Vnútro každej žemle potrieme kyslou smotanovou omáčkou a naplníme rybím šalátom. Navrch poukladáme nakladanú cibuľku a prikryjeme vrchnou časťou žemle.

Vyprážaný koruškovec s originálnym podávaním

Strúhanka, ktorú ste zo žemlí vybrali, sa vám bude hodiť na prípravu rôznych rajníc a zapekaných pokrmov. Alebo ho napríklad použite v ďalšom jedle s koruškovcom. Pripravte si vyprážanú korušku s paradajkami podľa nášho receptu.

Vyprážaný korušok s paradajkami
Vyprážaný korušok s paradajkami

Na prípravu korušky poľnej potrebujete:

  • 500 g vyprážanej korušky polárnej
  • 2 veľké cibule
  • 500 g paradajok
  • 3-5 vetvičiek tymiánu (voliteľné)
  • 3-5 vetvičiek petržlenu
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 3–4 lyžice. l. rastlinný olej
  • 1/2 feferónky alebo podľa chuti
  • soľ podľa chuti
  • cukor podľa chuti
  • mleté ​​čierne korenie podľa chuti

Na cesnakovú strúhanku:

  • 2-3 plátky ražného chleba
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2–3 lyžice. l. nerafinovaný slnečnicový olej
  1. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu nakrájame na tenké polkolieska, cesnak na tenké plátky. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno. Vystrihnite miesto, kde sa stopka pripája k paradajkám, a na opačnej strane urobte rez v tvare kríža. Vložte do misky a zalejte vriacou vodou. Nechajte 2-3 minúty pôsobiť, potom vriacu vodu sceďte a paradajky opláchnite studenou vodou.
  2. Cibuľu nakrájame na tenké pol krúžky. V holandskej rúre alebo hrnci zohrejte rastlinný olej, pridajte cibuľu, osoľte a na miernom ohni opečte do mäkka. Odstráňte zo sporáka. Polovicu cibule odložte.
  3. Paradajky ošúpeme a nakrájame na kolieska s hrúbkou 7–8 mm.
  4. Na cibuľovú vrstvu položte vyprážanú korušku v jednej vrstve. Dochutíme soľou a korením, pridáme vetvičky tymiánu a posypeme petržlenovou vňaťou a cesnakom.
  5. Zvyšnú cibuľu položte na vrstvu paradajok, rýb, korenia a paradajok. Striedajte ryby a paradajky, kým sa neminú. Vrchná vrstva sú paradajky.
  6. Pekáč umiestnite na miernu teplotu a prikryte pokrievkou. Keď šťava z paradajok začne vrieť, odstráňte pokrievku a varte, kým sa šťava z paradajok neodparí, asi 15 minút.
  7. Kým sa ryba dusí, pripravíme si cesnakovú strúhanku. Vložte chlieb do misky mixéra a rozdrvte na veľké, heterogénne omrvinky. Cesnak nastrúhame na jemnom strúhadle alebo pretlačíme lisom. Vložte strúhanku na veľkú panvicu a opekajte na miernom ohni za častého miešania 3–4 minúty. Pridajte cesnak a slnečnicový olej, premiešajte. Odstráňte zo sporáka.
  8. Podávame teplé alebo úplne vychladnuté, posypané cesnakovou strúhankou.

Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #ryba #huseň lesná #šetrná gazdinkaSÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREPridať komentár Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik