Baklažán pečený v paradajkovej omáčke

K receptu

Baklažán pečený v paradajkovej omáčke je veľmi svetlé, chutné a uspokojujúce jedlo!

zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 2 hodinyRúraTlakový hrniecPečeniePraženieDusenie, chradnutieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetKarnevalNový rokVeľká nocINGREDIENCIE NA 4 PORCIEryža (mám odrodu indica – nevarí sa rýchlo) – 1,5 šálky sójovej omáčky – 2 lyžice slnečnicového oleja – 100 ml mletého mäsa (bravčové + hovädzie) – 250 g korenia (0,5 lyžičky – na mleté ​​mäso a 0,5 lyžičky na omáčku) – 1 lyžička paradajky v paradajkovej šťave – 1 ks mrkva – 2 ks smotana (23% špeciálne na omáčku). -100 ml) – 3 lyžice zeleného čierneho korenia soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Ryžu uvaríme do polovice, vodu scedíme. Pridajte 2 lyžice sójovej omáčky do ryže. l. a slnečnicový olej 1-2 lyžice. l., zmiešať.

Krok 2

Do veľkej misy dáme ryžu a mleté ​​mäso, pridáme mäsové korenie, soľ a korenie, premiešame.

Krok 3

Baklažán rozdelíme na 2 časti.

Krok 4

Na polovici baklažánu robíme rezy bez toho, aby sme trochu odrezali stopku.

Krok 5

Plátky baklažánu osolíme a odložíme na 30-40 minút. Počas tejto doby. Baklažán pustí šťavu a stane sa mäkkým a pružným. Potom baklažány opláchneme tečúcou vodou a položíme na papierovú utierku.

Krok 6

Pripravíme si náplň. Zeleninu ošúpeme a nakrájame, cibuľu a mrkvu nakrájame na kocky, cesnak nasekáme nadrobno.

Krok 7

Na rozohriatom slnečnicovom oleji opečte cibuľu, po 2-3 minútach pridajte cesnak, smažte 2 minúty.

Krok 8

Potom pridáme mrkvu a dusíme, kým nebude mrkva hotová.

Krok 9

Umiestnite soté zmes do veľkej misy a premiešajte.

Krok 10

Pripravíme si paradajkovú omáčku. Vložte paradajky z plechovky do veľkej misy a nakrájajte.

Krok 11

Pridajte paradajkovú šťavu z paradajok, 2 polievkové lyžice. l. rastlinný olej, smotana na omáčku (alebo 100 ml smotany 10%), 0,5 šálky vody, suché korenie, soľ a korenie. Zmiešajte. 100 ml pripravenej omáčky nalejte do pohára.

Krok 12

Zmes ryže a mäsa zalejeme paradajkovou omáčkou a premiešame. Ochutíme soľou. Z celkovej hmoty oddeľte 1 šálku ryžovej zmesi na plnenie okvetných lístkov.

Krok 13

Zapekaciu misu naplníme ryžovou zmesou.

Krok 14

Okvetné lístky baklažánu zastrčíme a podľa potreby zaistíme špáradlami.

Krok 15

Preneste okvetné lístky do formy a odstráňte špáradlá.

Krok 16

Naplňte okvetné lístky plnkou.

Krok 17

Kvet zalejeme paradajkovou omáčkou (100 ml). Okvetné lístky môžete ozdobiť kvapkami paradajkového pretlaku alebo paradajkového kečupu.

Krok 18

Formu prikryte alobalom a vložte do rúry predhriatej na 180 °C na 50 – 60 minút alebo kým sa baklažán neuvarí.

Krok 19

Toto jedlo môžeme podávať s omáčkou z bieleho jogurtu alebo kyslou smotanou. Jedlo som ozdobila nakladaným zázvorom, bylinkami a „kvet“ som posypala mletými syrovými krekrami, voliteľné. Dobrú chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik