Baklažánový šalát

K receptu

Tento šalát môžeme podávať ako prílohu k mäsovým a rybím jedlám alebo ako prídavok k zemiakom v akejkoľvek forme.

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 3 hodiny Pridať. čas: 1 hodinaVarenieMorenieChladenieVečeraVečeraObčerstvenieŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyPiknikINGREDIENCIE NA 1 PORCIUbaklažány 2 ks červená paprika 1 ks koriandr 0,5 zväzok rastlinný olej 5 polievková lyžica cukor .l.mleté ​​korenie 0,5 lyžičky. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Umyte baklažány, odrežte konce na oboch stranách. Baklažány po celom tele popicháme vidličkou. V hrnci prevarte 1,5 litra vody, pridajte soľ. Položte baklažány a prikryte ich pokrievkou s menším priemerom ako je priemer panvice, aby neplávali. Baklažán uvaríme do mäkka, nie však prepečeného.

Krok 2

Horúce baklažány položte na rovnú misku a navrch položte malú záťaž, aby z baklažánov odkvapkala šťava.

Krok 3

Keď baklažány vychladnú, zlejeme šťavu, baklažány ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.

Krok 4

Všetku zeleninu a bylinky umyte a osušte. Odstráňte semená a blany zo sladkej papriky a nakrájajte na krátke prúžky.

Krok 5

Horúcu červenú papriku nakrájame na tenké plátky. Ak máte radi pikantné, nemusíte odstraňovať semienka.

Krok 6

Paradajky nakrájame na malé kúsky. Jemne nakrájajte koriandr.

Krok 7

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na krátke pierka.

Krok 8

Zmiešajte baklažány a všetku nakrájanú zeleninu v hrnci.

Krok 9

Pridajte koriander, rastlinný olej, ocot, soľ a čierne korenie podľa chuti, premiešajte. Panvicu prikryjeme pokrievkou a dáme do chladničky na 3-4 hodiny. Šalát pravidelne premiešajte.

Krok 10

Baklažánový šalát položíme na tanier a podávame. Dobrú chuť!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Namiesto koriandra môžete použiť akúkoľvek zeleninu: petržlen, kôpor, zeler, bazalku atď., Alebo ich zmes.

UŽITOČNÉ RADY

Pre krásu môžete do šalátu pridať viacfarebnú sladkú papriku. Ak nemáte radi pikantné veci, nemusíte do šalátu pridávať feferónky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik