K receptu
Tento šalát môžeme podávať ako prílohu k mäsovým a rybím jedlám alebo ako prídavok k zemiakom v akejkoľvek forme.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 3 hodiny Pridať. čas: 1 hodinaVarenieMorenieChladenieVečeraVečeraObčerstvenieŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyPiknikINGREDIENCIE NA 1 PORCIUbaklažány 2 ks červená paprika 1 ks koriandr 0,5 zväzok rastlinný olej 5 polievková lyžica cukor .l.mleté korenie 0,5 lyžičky. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Umyte baklažány, odrežte konce na oboch stranách. Baklažány po celom tele popicháme vidličkou. V hrnci prevarte 1,5 litra vody, pridajte soľ. Položte baklažány a prikryte ich pokrievkou s menším priemerom ako je priemer panvice, aby neplávali. Baklažán uvaríme do mäkka, nie však prepečeného.
Krok 2
Horúce baklažány položte na rovnú misku a navrch položte malú záťaž, aby z baklažánov odkvapkala šťava.
Krok 3
Keď baklažány vychladnú, zlejeme šťavu, baklažány ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.
Krok 4
Všetku zeleninu a bylinky umyte a osušte. Odstráňte semená a blany zo sladkej papriky a nakrájajte na krátke prúžky.
Krok 5
Horúcu červenú papriku nakrájame na tenké plátky. Ak máte radi pikantné, nemusíte odstraňovať semienka.
Krok 6
Paradajky nakrájame na malé kúsky. Jemne nakrájajte koriandr.
Krok 7
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na krátke pierka.
Krok 8
Zmiešajte baklažány a všetku nakrájanú zeleninu v hrnci.
Krok 9
Pridajte koriander, rastlinný olej, ocot, soľ a čierne korenie podľa chuti, premiešajte. Panvicu prikryjeme pokrievkou a dáme do chladničky na 3-4 hodiny. Šalát pravidelne premiešajte.
Krok 10
Baklažánový šalát položíme na tanier a podávame. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Namiesto koriandra môžete použiť akúkoľvek zeleninu: petržlen, kôpor, zeler, bazalku atď., Alebo ich zmes.
UŽITOČNÉ RADY
Pre krásu môžete do šalátu pridať viacfarebnú sladkú papriku. Ak nemáte radi pikantné veci, nemusíte do šalátu pridávať feferónky.