Baklažány na zimu bez sterilizácie
K receptu
Toto je úplne úžasný gruzínsky recept – baklažány na zimu bez sterilizácie. Kombináciu baklažánu a orechov poznáme zo známych orechových roliek. Tieto dva zdanlivo vzdialené produkty sa zdajú byť stvorené jeden pre druhého. Semená koriandra, slnečnicový chmeľ (najlepšie s utskho – senovka grécka), zeler, imeretský šafran – všetky tieto koreniny udávajú tón a plne vyjadrujú charakter gruzínskej kuchyne. Ale keďže ideme konzervovať baklažány bez sterilizácie, za bezpečnosť produktu bude zodpovedný ocot. Vrstva rastlinného oleja na baklažáne „utesňuje“ jedlo a zabraňuje tvorbe plesní a znehodnoteniu konzervovaných potravín.
zložitosť: ľahko Kalórie: 243,45 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 40 min Pridať. čas: 5 hodín Použité: 4,14 g/20,68 g/10,56PrázdneINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ1 kg baklažánov 200 g cibule 100 g lúpaných vlašských orechov 100 ml 5% octu 150 ml rastlinného oleja + oleja na vyprážanie baklažánov 1/2 ČL mletého koriandra 1 ČL. khmeli-suneli 1 lyžička. Imerský šafran 10–12 stoniek zeleru s listami 8 stoniek petržlenu 8 stoniek koriandra 2–3 strúčiky cesnaková kapia podľa chuti soľ podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte sterilizované poháre a viečka.
Krok 2
Zahrejte rastlinný olej – zahrievajte až do varu a ochlaďte.
Krok 3
Umyte baklažány, nakrájajte na 2 cm plátky a vložte do nádoby, posypte soľou. Zakryte pokrievkou a nechajte 3-4 hodiny.
Krok 4
Nakrájajte cibuľu veľmi jemne, pridajte soľ a nechajte 1-2 hodiny. Potom pevne stlačte.
Krok 5
Baklažány roztlačíme a po častiach opečieme na zohriatom rastlinnom oleji na miernom ohni. Baklažány by mali byť vo vnútri dobre uvarené.
Krok 6
Zeler, petržlen a lístky koriandra nasekáme nadrobno.
Krok 7
Libra vlašských orechov na baklažány na zimu bez sterilizácie spolu s koriandrom, slnečnicovým chmeľom, feferónkou a imeretským šafranom. Senovka grécka, ktorá je súčasťou chmeľu Suneli, dodáva baklažánom bohatú orieškovú arómu.
Krok 8
Orieškovú zmes zmiešame s nasekanými bylinkami a cibuľou.
Krok 9
Pridajte 2-3 lyžice do octu. prevarenú vodu a nalejte orechy s korením. Miešajte. Mali by ste dostať zmes podobnú paste. Ak je príliš hustá, pridajte ešte trochu prevarenej vody.
Krok 10
Vyprážané baklažány zmiešajte s orechovou zmesou a pevne vložte do pohárov.
Krok 11
Baklažány nalejte kalcinovaným rastlinným olejom – vrstvou 2 cm – a zatvorte sterilizovanými viečkami.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Baklažány skladujte na zimu bez sterilizácie na chladnom a suchom mieste.
MIMOchodom
Aj samotní Gruzínci nazývajú Imereti šafran „žltý kvet“.