Citrónový a pomarančový džem

Citrónový a pomarančový džem

Citrónový a pomarančový džem, hlavný K receptu

Citrónový a pomarančový džem u nás nie je obzvlášť obľúbený, hoci má veľmi výraznú chuť a bohatú vôňu. Ale ak aspoň raz skúsite urobiť túto pochúťku, určite si ju zopakujete na prídavok. Takýto džem si navyše môžete pripraviť kedykoľvek počas roka, pretože pomaranče a citróny sú v našich predajniach neustále dostupné. Preto nie je potrebné dlho stáť pri sporáku a variť niekoľko kilogramov ovocia v sirupe. Pripravili sme pár pohárov, zjedli sme ich a môžeme vyrobiť ďalšie. Mimochodom, samotný proces výroby džemu je ako aromaterapeutické sedenie pre vaše okolie: vôňa citrónu a pomaranča očarí vašu rodinu a určite zaujme aj vašich susedov. Určite sa s nimi podeľte o náš recept!

zložitosť: priemer Kalórie: 439,50 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 12 h Použité: 1,35 g/0,24 g/108,66DezertPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍcitróny – 500 pomarančov – 700 g cukru – 800 g pitnej vody – 140 ml Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si pomaranče a citróny. Ovocie umyte kefou alebo tuhou stranou špongie saponátom na riad, aby ste odstránili vosk, ktorým mnohí výrobcovia natierajú citrusové plody, aby ich uchovali.

Krok 2

Do veľkého hrnca (asi do 2/3 plného) nalejte vodu a priveďte ju do varu. Odstráňte z tepla a vložte pripravené pomaranče a citróny. Nechajte 30 minút, potom preneste do nádoby s veľmi studenou vodou. Nechajte 8 hodín.

Krok 3

Pomaranče a citróny nakrájajte najskôr na 1 cm hrubé kolieska a potom na plátky. Odstráňte semená. Do veľkého hrnca nasypte cukor a zalejte pitnou vodou (140 ml). Za stáleho miešania privedieme do varu.

Krok 4

Sirup odstavte z ohňa a ponorte do neho pripravené pomaranče a citróny. Nechajte 4 hodiny. Potom dajte na oheň, priveďte do varu a varte asi 20 minút. Necháme vychladnúť.

Krok 5

Dajte sirup s pomarančmi a citrónmi späť na oheň. Varte 20 minút na strednom ohni. Necháme vychladnúť. Po tretíkrát dajte panvicu s citrusovými plodmi v sirupe na oheň a varte ďalších 20 minút.

Krok 6

Horúci pomarančový a citrónový džem nalejte do suchých sterilizovaných pohárov. Zrolujte viečka a prevráťte na zloženú utierku. Necháme úplne vychladnúť.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Citrónový a pomarančový džem je hermeticky uzavretý, takže ho možno skladovať nie v chladničke, ale na chladnom a suchom mieste bez prístupu svetla (v špajzi, v skrini na presklenej lodžii).

MIMOchodom

Citróny a pomaranče na džem namočíme do studenej vody, aby nám kôra nezhorkla. Nie je potrebné ho šúpať, pretože maškrte dodáva obzvlášť príjemnú textúru.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik