Dvínový džem

Dvínový džem

Dvínový džem K receptu

Sezóna drieňa netrvá dlho, preto je dôležité mať čas na nákup týchto bobúľ a urobiť si aspoň trochu džemu. Pred varením džemu nezabudnite blanšírovať drieň alebo ho cez noc zaliať vodou – bobule si tak zachovajú svoj tvar aj pri varení.

zložitosť: ľahko Kalórie: 128,20 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 0,20 g/0,00 g/32,01VarenieDezertVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIE1,5 kg cukru 1 kg drieň Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Roztrieďte drieň a opláchnite. V širokom hrnci prevarte vodu. Po častiach vložte drieň do sitka, ponorte do vriacej vody a blanšírujte 1 minútu.

Krok 2

Do veľkého hrnca vložte cukor, pridajte 300 ml vody a priveďte do varu. Vložte drieň do vriaceho sirupu, varte 7 minút a zbavte peny.

Krok 3

Odstráňte z tepla a nechajte úplne vychladnúť. Vráťte na oheň a za stáleho miešania priveďte do varu. Nechajte znova vychladnúť a potom znova prevarte. Vložte džem do sterilizovaných pohárov.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik