Grilovaný kurací šalát s orechmi

K receptu

Tento kurací šalát veľmi pripomína šalát Stolichny, ktorý mnohí milujú. V tejto verzii nie sú zemiaky, ale sú tam vlašské orechy a celkom ľahký dresing, ktorý udáva tón celému jedlu.

zložitosť: ľahko Kalórie: 342,91 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 30 min Použité: 23,14 g/29,26 g/5,67ŠalátVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ1 veľká dlhoplodá uhorka 4 stredné cibule rastlinný olej 150 g vlašských orechov 1 veľké varené grilované kura 5 veľkých vajec C0 soľNa tankovanie:1 malý zväzok petržlenovej vňate 100 g provensálskej majonézy 150 g hustého termostatu kyslé mlieko a kôra z polovice malého citróna soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Uhorku nakrájajte na 1 cm kocky, bohato osoľte a nechajte odkvapkať, kým sa pripraví všetko ostatné. Na dresing nasekáme petržlenovú vňať veľmi jemne „na prach“ a zmiešame všetky ingrediencie.

Krok 2

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na veľmi tenké štvrť krúžky. Smažte v rastlinnom oleji do zlatista, 15 minút.

Krok 3

Nasekajte vlašské orechy tak, aby boli veľké aj malé kúsky. Kuracie mäso odstráňte z kostí, odstráňte kožu a nakrájajte mäso.

Krok 4

Vajcia uvaríme na tvrdo, ochladíme pod studenou vodou, ošúpeme a nakrájame na kocky.

Krok 5

Kuracie mäso, vajcia, vlašské orechy a uhorky zmiešame s dresingom, dochutíme soľou a korením, necháme chvíľu postáť a podávame ozdobené vlašskými orechmi.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik