K receptu
Tento kurací šalát veľmi pripomína šalát Stolichny, ktorý mnohí milujú. V tejto verzii nie sú zemiaky, ale sú tam vlašské orechy a celkom ľahký dresing, ktorý udáva tón celému jedlu.
zložitosť: ľahko Kalórie: 342,91 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 30 min Použité: 23,14 g/29,26 g/5,67ŠalátVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ1 veľká dlhoplodá uhorka 4 stredné cibule rastlinný olej 150 g vlašských orechov 1 veľké varené grilované kura 5 veľkých vajec C0 soľNa tankovanie:1 malý zväzok petržlenovej vňate 100 g provensálskej majonézy 150 g hustého termostatu kyslé mlieko a kôra z polovice malého citróna soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorku nakrájajte na 1 cm kocky, bohato osoľte a nechajte odkvapkať, kým sa pripraví všetko ostatné. Na dresing nasekáme petržlenovú vňať veľmi jemne „na prach“ a zmiešame všetky ingrediencie.
Krok 2
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na veľmi tenké štvrť krúžky. Smažte v rastlinnom oleji do zlatista, 15 minút.
Krok 3
Nasekajte vlašské orechy tak, aby boli veľké aj malé kúsky. Kuracie mäso odstráňte z kostí, odstráňte kožu a nakrájajte mäso.
Krok 4
Vajcia uvaríme na tvrdo, ochladíme pod studenou vodou, ošúpeme a nakrájame na kocky.
Krok 5
Kuracie mäso, vajcia, vlašské orechy a uhorky zmiešame s dresingom, dochutíme soľou a korením, necháme chvíľu postáť a podávame ozdobené vlašskými orechmi.