Jarný šalát s pikantným dresingom

K receptu

Lahodný šalát z mladej bielej kapusty, čerstvej zeleniny, aromatických byliniek s dresingom z nerafinovaného slnečnicového oleja, granátového jablka a sójovej omáčky a strúhaného zázvoru. Šalát bude vynikajúcim doplnkom k mäsovým a rybím jedlám a zemiakovým jedlám.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 minŽiadna tepelná úpravaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIEmladá biela kapusta 300 g paradajok 3 ks čerstvé uhorky 1 – 2 ks paprika 1 ks rukola 0,5 zväzku koriandra 0,5 zväzku zelenej cibule 0,5 zväzku stonky mladého cesnaku 3 ks soľ podľa chuti zálievka: nerafinovaný slnečnicový olej 6 polievkových lyžíc omáčky z granátového jablka 1 polievková lyžica sójovej omáčky 1 polievková lyžica 1 koreň zázvoru (3 cm) čerstvo mleté ​​čierne korenie 1 štipka(y) Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Mladú bielu kapustu umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké prúžky.

Krok 2

Zeleninu umyte a osušte papierovou utierkou. Uhorku nakrájame na malé plátky.

Krok 3

Odstráňte semená z papriky a nakrájajte na prúžky.

Krok 4

Paradajky nakrájame na plátky.

Krok 5

Rukolu a koriandr umyjeme, osušíme, nasekáme nadrobno.

Krok 6

Umyte zelenú cibuľu a mladé stonky cesnaku, osušte, nakrájajte na malé kúsky.

Krok 7

Nakrájanú zeleninu a bylinky dáme do misky, trochu osolíme a premiešame.

Krok 8

Na prípravu dresingu zázvor ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. V miske zmiešajte slnečnicový olej, granátové jablko a sójovú omáčku, mleté ​​čierne korenie a strúhaný zázvor.

Krok 9

Zálievkou prelejeme šalát a opäť jemne premiešame.

Krok 10

Podávajte šalát na stôl. Dobrú chuť!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Do šalátu môžete pridať akúkoľvek zeleninu podľa chuti.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik