K receptu
Lahodný šalát z mladej bielej kapusty, čerstvej zeleniny, aromatických byliniek s dresingom z nerafinovaného slnečnicového oleja, granátového jablka a sójovej omáčky a strúhaného zázvoru. Šalát bude vynikajúcim doplnkom k mäsovým a rybím jedlám a zemiakovým jedlám.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 minŽiadna tepelná úpravaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIEmladá biela kapusta 300 g paradajok 3 ks čerstvé uhorky 1 – 2 ks paprika 1 ks rukola 0,5 zväzku koriandra 0,5 zväzku zelenej cibule 0,5 zväzku stonky mladého cesnaku 3 ks soľ podľa chuti zálievka: nerafinovaný slnečnicový olej 6 polievkových lyžíc omáčky z granátového jablka 1 polievková lyžica sójovej omáčky 1 polievková lyžica 1 koreň zázvoru (3 cm) čerstvo mleté čierne korenie 1 štipka(y) Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Mladú bielu kapustu umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké prúžky.
Krok 2
Zeleninu umyte a osušte papierovou utierkou. Uhorku nakrájame na malé plátky.
Krok 3
Odstráňte semená z papriky a nakrájajte na prúžky.
Krok 4
Paradajky nakrájame na plátky.
Krok 5
Rukolu a koriandr umyjeme, osušíme, nasekáme nadrobno.
Krok 6
Umyte zelenú cibuľu a mladé stonky cesnaku, osušte, nakrájajte na malé kúsky.
Krok 7
Nakrájanú zeleninu a bylinky dáme do misky, trochu osolíme a premiešame.
Krok 8
Na prípravu dresingu zázvor ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. V miske zmiešajte slnečnicový olej, granátové jablko a sójovú omáčku, mleté čierne korenie a strúhaný zázvor.
Krok 9
Zálievkou prelejeme šalát a opäť jemne premiešame.
Krok 10
Podávajte šalát na stôl. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Do šalátu môžete pridať akúkoľvek zeleninu podľa chuti.