Kaviár z baklažánu doma

K receptu

Príprava kaviáru z baklažánu doma nie je vôbec náročná a netrvá príliš dlho. Jedna hodina – a máte hotovo! Ale v chuti takýto kaviár porazí každý z najdrahších kaviárov kúpených v obchode. Aké je to tajomstvo? V prvom rade vo vybraných surovinách: keď varíte pre seba a svojich blízkych, nikoho by ani nenapadlo šetriť. Okrem toho sme do tohto baklažánového kaviáru vložili jednu veľmi neobvyklú zložku – jablko, ktoré dodáva chuti jedla veľmi neočakávané sladkokyslé tóny. Je to chutné? Bez pochýb! Skúste si vyrobiť domáci baklažánový kaviár a presvedčte sa sami.

zložitosť: ľahko Kalórie: 172,00 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 1 hodina Použité: 4,00 g/7,00 g/38,00ObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍsoľ – podľa chuti cibuľa – 2 stredné cibule rastlinný olej – 2 polievkové lyžice. l.jablká – 2 ks. veľké baklažány – 2 ks. sladká paprika strednej veľkosti – 1 ks – 2 polievkové lyžice. l. paradajky – 2 ks. stredne veľká tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Baklažány pre kaviár prekrojíme pozdĺžne na polovicu, uložíme reznou stranou nahor na plech, pokvapkáme rastlinným olejom a vložíme na 10 minút do rúry predhriatej na 180 °C. Necháme vychladnúť a potom dužinu opatrne vyberieme. Nakrájajte ho na kúsky.

Krok 2

Ak chcete pripraviť kaviár z baklažánu, ošúpte a nakrájajte cibuľu. Paradajky, papriku a jablká umyjeme a osušíme. Paradajky nakrájame na malé kocky. Odstráňte semená z papriky a jabĺk. Dužinu tiež nakrájajte na malé kocky.

Krok 3

V hrnci rozohrejeme maslo, opražíme cibuľu a papriku 4 minúty. Pridajte baklažán a jablká, varte ďalšie 4 minúty. Pridajte paradajky spolu so šťavou, soľou a cukrom podľa chuti, premiešajte. Znížte teplotu, prikryte a varte kaviár z baklažánu za stáleho miešania 15 minút.

UŽITOČNÉ RADY

Baklažány na kaviár môžu byť pripravené trochu inak. Ovocie potrieme rastlinným olejom a celé pečieme 20 minút pri 200°C. Potom ošúpeme šupku a dužinu nasekáme nožom.

MIMOchodom

Ak si chcete pripraviť domáci baklažánový kaviár na budúce použitie, vložte ho horúci do suchých sterilizovaných pohárov, pasterizujte v panvici s vriacou vodou na 10-15 minút a potom uzavrite.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik