Kaviár z baklažánu na zimu

Kaviár z baklažánu na zimu

Kaviár z baklažánu na zimu K receptu

Baklažán, podobne ako cuketa, sa používa na prípravu kaviáru na zimu. Ukazuje sa, že kaviár z baklažánu má kyslejšiu chuť – baklažány samotné majú na rozdiel od cukety výraznejšiu chuť. Bežný kaviár z baklažánu nie je pyré, ale jednoducho jemne nasekaný, môžete cítiť štruktúru každej zložky. Na prípravu kaviáru je možné baklažány pripraviť dvoma spôsobmi: spočiatku varte do mäkka alebo pečte. Ale po uvarení baklažány získajú vodnatú štruktúru. Uprednostňuje sa druhý spôsob – pečenie: časť vlhkosti sa odparí, chuť sa stane intenzívnejšou.

zložitosť: ľahko Kalórie: 86,58 kcal/porcia Porcie: 15 varenie: 1 hodina 15 minút Použité: 2,76 g/3,33 g/11,17PrázdneINGREDIENCIE NA 15 PORCIÍ5 stredných baklažánov 2 stredné cibule 3 zrelé sladké paradajky 3 sladké papriky 3 strúčiky cesnaku 50 ml rastlinného oleja soľ štipka cukru mleté ​​​​čierne korenie podľa chuti 1 polievková lyžica. l. 5% ocot Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si sterilné poháre a viečka.

Krok 2

Zapnite rúru na predhriatie na 200 stupňov.

Krok 3

Papriky umyte.

Krok 4

Umyte baklažány a na niekoľkých miestach ich popichajte vidličkou alebo nožom.

Krok 5

Papriky a baklažány pečieme v rúre. Paprika bude hotová za 15 minút, baklažány v rúre úplne domäkka – asi 20 minút.

Krok 6

Vložte papriku do misy a prikryte pokrievkou, ochlaďte a odstráňte šupku a semená. Baklažány ochlaďte a ošúpte.

Krok 7

Baklažán a papriku nasekáme nožom veľmi jemne.

Krok 8

Cibuľu nakrájajte nadrobno a osmažte na rastlinnom oleji, kým nebude transparentná.

Krok 9

Paradajky oparíme vriacou vodou, zbavíme šupky a nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a všetko spolu na miernom ohni varíme 15 minút. Soľ, korenie, pridajte štipku cukru podľa chuti.

Krok 10

Cesnak ošúpeme a prelisujeme.

Krok 11

Pridajte baklažány, papriku a cesnak na panvicu s cibuľou a paradajkami. Premiešame a všetko spolu varíme 10 minút. Ochutnajte a v prípade potreby pridajte soľ, cukor a korenie.

Krok 12

Nalejte ocot, premiešajte, zahrievajte 2-3 minúty a horúci baklažánový kaviár vložte do horúcich sterilizovaných pohárov. Zatvorte viečkami.

Krok 13

Poháre s baklažánovým kaviárom na zimu prikryte prikrývkou alebo uterákom a nechajte vychladnúť.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Ak máte radi baklažánový kaviár s čerstvými paradajkami na „štýl Odessa“, odporúčame vám zjednodušiť prípravu. Pripravte baklažány na kaviár: pečte v rúre, odstráňte šupku a stonky a vložte ich do pohárov. Pri ukladaní do pohárov posypte soľou a pridajte ocot. Zatvorte viečka a sterilizujte. V zime otvorte nádobu s týmito baklažánmi a pripravte modrý kaviár s pridaním čerstvých paradajok.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik