Konfekcia paradajok a jabĺk

K receptu

Táto originálna a voňavá cukrovinka je založená na recepte Paula Bocusea, jedného z najznámejších šéfkuchárov súčasnosti. Monsieur Bocuse uspel vo všetkých svojich kulinárskych dobrodružstvách, získal vo svojom podnikaní všetky mysliteľné ocenenia a jeho busta je dokonca zvečnená v jednom z parížskych múzeí. Zomrel 20. januára 2018.

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 12 hVarenieDusenie, chradnutiefrancúzska kuchyňaRaňajkyPopoludňajšie občerstveniePrázdneOmáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky 200 hrebenatky 1 ks (veľký) citrón 0,3 ks cukor 200 grkonjac 20 ml Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Paradajky blanšírujeme, zbavíme šupky a semienok a nakrájame na kocky. Odstráňte kôru z citróna, vytlačte šťavu, pridajte k paradajkám, pridajte cukor a nechajte 12 hodín v chladničke.

Krok 2

Po uplynutí času jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Zmiešame s paradajkovo-citrónovou zmesou, kým nezhustne, odstavíme z ohňa a prilejeme koňak, ktorý som varil na miernom ohni do zhustnutia.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik