K receptu
Tento tatarák by ste si predtým sami sotva pripravili. A teraz máte recept na originálny tatarák šéfkuchára.
zložitosť: ľahko Porcie: 1BlenderObčerstvenieINGREDIENCIE NA 1 PORCIUvodný melón – 85 g krevety – 6 ks uhorky – 30 g ponzu omáčka – 10 g sezamová omáčka – 5 g sezamové kimchi – 1 g špenát – 10 gnori – 3 g šťavy z citróna – 1 ČL olivového oleja – 5 gNa sezamovú omáčku:mirin – 50 ml sójovej omáčky – 200 ml sezamového oleja – 70 ml medu – 50 g cesnaku – 20 g koriandra – 10 g trstinového cukru – 20 g olivového oleja – 200 ml sezamu – 50 gNa omáčku ponzu:riasa kombu – 10 gbonito – 10 glymon čerstvý – 100 ml sójová omáčka – 100 ml myrín – 50 ml xantán – 2 g Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte omáčku ponzu. Listy kombu zalejte 1 litrom vriacej vody a pridajte hobliny bonito. priviesť do varu a vychladnúť. Pridajte zvyšné ingrediencie omáčky do vývaru, premiešajte, pridajte xantán a rozmixujte mixérom.
Krok 2
Pripravte sezamovú omáčku. Sezamové semienka opražte na suchej panvici, kým nebudú mať orieškovú arómu. Jemne nakrájajte cesnak a koriandr. Zmiešajte všetky ingrediencie omáčky a premiešajte.
Krok 3
Melón, uhorky a krevety nakrájame na malé kocky. Krevety ochutíme citrónovou šťavou a pridáme olivový olej. Všetko premiešame.
Krok 4
Tatarák položíme na tanier, posypeme kimchi sezamovými semienkami a nakrájanými pásikmi nori. Dochutíme omáčkou ponzu a sezamovou omáčkou. Podávame s čerstvým špenátom.
MIMOchodom
Recept poskytol Artem Losev, šéfkuchár reštaurácie Mushrooms.