K receptu
Chutné a krásne jedlo, ideálne na romantickú večeru. V tomto jedle sú kosti v krídlach nahradené zemiakovými klinmi. Veľmi milé!
zložitosť: priemer Porcie: 1PraženieDusenie, chradnutieVečeraHlavný chodVegetariánstvoRomantická večeraINGREDIENCIE NA 1 PORCIUkuracie krídelká 500 g zemiaky 3-4 ks paradajky 2-3 ks cesnak 2 strúčiky Parmalat Smotana šéfkuchár 11% 180 g korenie na hydinu soľ cukor korenie rastlinný olej Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Miska vyžaduje stredný kĺb krídel. Pomocou noža alebo nožníc odstráňte kosti bez toho, aby ste porezali kožu. Dochutíme hydinovým korením, korením a soľou. Nechajte 20 minút odstáť.
Krok 2
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Do vnútra krídla vložte dva kusy dreva.
Krok 3
Smažte v rastlinnom oleji do zlatista.
Krok 4
Položte krídla na tanier. Na tej istej panvici orestujeme na kocky nakrájané paradajky bez kože, kým šťava nezhustne. Pridajte cesnak, pár krúžkov čili, soľ, pridajte cukor pre rovnováhu.
Krok 5
Vráťte krídla so zemiakmi do panvice. Nalejte Parmalat Chef 11% smotanu. Varíme, kým zemiaky nezmäknú.