K receptu
Gazpacho s vodným melónom už nie je ani exotické, ale táto verzia polievky má šmrnc, či skôr dokonca nádych korenia: pridali sme do nej inú papriku. Ukázalo sa to chutné!
zložitosť: ľahko Kalórie: 187,62 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Pridať. čas: 3 hodiny Použité: 2,67 g/13,98 g/13,40BlenderVečeraDezertpolievkaVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE400 g dužiny vodného melónu 5–6 veľkých zrelých paradajok 1 mäsitá červená sladká paprika polovica červenej krymskej cibule 2 strúčiky cesnaku 60–70 ml olivového oleja 1 polievková lyžica. l. červený vínny ocot 1 lyžička. Maďarská sladká paprika 0,5 lyžičky. údená paprika čerstvo mleté čierne korenie soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cibuľu a cesnak ošúpeme, nakrájame nadrobno, vložíme do mixéra, zalejeme octom.
Krok 2
Na paradajkách urobte zárezy v tvare kríža, paradajky zalejte vriacou vodou, potom ľadovou vodou. Šupku ošúpeme, nakrájame na 6–8 kúskov, zbavíme semienok a tekutiny a dužinu vložíme do mixéra.
Krok 3
Odstráňte semená z vodného melónu, nakrájajte dužinu a vložte ju do mixéra. Pridajte náhodne nakrájanú sladkú papriku zbavenú semienok a blán. Pridajte soľ, korenie a rozmixujte obsah mixéra do hladka.
Krok 4
Bez zastavenia šľahania nalejte olivový olej a pridajte všetku papriku. Vložte gazpacho do chladničky priamo do pohára mixéra alebo nalejte do džbánu. Podávajte na 3 až 4 hodiny do chladničky.