K receptu
Usporiadať večeru? Bez lahodného a elegantného občerstvenia sa nezaobídete. Pripravuje sa jednoducho a veľmi rýchlo a efekt je vždy rovnaký – všetci hostia budú nadšení!
zložitosť: ľahko Kalórie: 119,15 kcal/porcia Porcie: 16 varenie: 15 min Pridať. čas: 4 hodiny Použité: 6,25 g/8,52 g/4,38ObčerstvenieVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyKarnevalNový rokINGREDIENCIE NA 16 PORCIÍ16 veľkých varených kreviet 1 dlhá uhorka 250 g smotanového syra 100 g kyslej smotany 3 vetvičky kôpru 4 polievkové lyžice. l. biely vínny ocot 1 polievková lyžica. l. želatína 2 lyžičky. cukorbiele chlebové rastlinné olejesoľčerstvo mleté čierne koreniePredložiťkôprová tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Nalejte 3 lyžice želatíny. l. studenej vody a nechajte napučať, 10 minút.
Krok 2
Nalejte ocot do hrnca, pridajte cukor a miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí. Pridáme vyžmýkanú želatínu. Položte panvicu na oheň, zahrievajte, kým sa želatína úplne nerozpustí, ale nepriveďte do varu. Precedíme a necháme vychladnúť.
Krok 3
Nakrájajte uhorku, vložte do misky mixéra a rozdrvte na hrubé pyré. Pridajte smotanový syr a šľahajte 10 sekúnd. Potom pridajte kyslú smotanu, soľ a korenie, premiešajte.
Krok 4
Želatínovú zmes prilievame tenkým prúdom do tvarohovej zmesi a miešame do hladka. Pridajte jemne nasekaný kôpor a znova premiešajte.
Krok 5
Malé formičky (keramické, kovové alebo silikónové) vymastíme olejom a naplníme penou. Vložte do chladničky na 4 hodiny.
Krok 6
Chlieb nakrájajte na tenké plátky a vykrajujte kolieska s priemerom o niečo väčším, ako je priemer formy na penu. Chlieb opečieme na panvici alebo v rúre do zlatista. V pohode.
Krok 7
Vyberte penu z chladničky. Prejdite tenkým nožom po stranách ramekins a prevráťte penu na tanier. Pomocou širokého noža alebo tenkej špachtle opatrne preneste penu na toastový chlieb. Ozdobte krevetami a kôprom.
MIMOchodom
Túto penu môžeme podávať s plátkami jemne soleného alebo údeného lososa alebo sleďa.