K receptu
Recept na lenivé lecho osloví tých, ktorí nemajú príležitosť alebo túžbu pripraviť toto jedlo dôkladne, pri dodržaní najmenších detailov tradičného prístupu. Výsledok takéhoto „zjednodušenia“ však nebude o nič horší a občerstvenie si určite užijú vaši blízki aj hostia doma. A nielen to: existuje šanca, že nikto nebude mať podozrenie, že vo vás je lenivosť! Jedlo je veľmi chutné a aromatické, za čo stojí za to povedať „ďakujem“ sladkej paprike, ktorú v zásade nemožno obviňovať z nevýraznosti. To znamená, že lečo je jednoducho odsúdené na úspech, bez ohľadu na to, ako ho pripravíte!
zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 1 hodinaPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky – 1,5 kg zelená paprika – 3 ks cesnak – 4 strúčiky cukor – 1 polievková lyžica. l.soľ – 2/3 lyžice. l stolový ocot (9%) – 1,5 lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si ingrediencie na lečo. Paradajky umyte a nakrájajte na plátky. Vložte do misky mixéra a rozdrvte. Ak je to žiaduce, paradajky môžu byť olúpané.
Krok 2
Lusky sladkej papriky umyjeme a nakrájame na polovice. Odstráňte semená a membrány. Dužinu nakrájajte na prúžky alebo plátky. Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno.
Krok 3
Všetky pripravené ingrediencie zmiešame v hrnci. Pridajte cukor a soľ. Priveďte do varu. Varte na miernom ohni 45 minút, občas premiešajte. 10 minút pred koncom prilejeme ocot.
Krok 4
Horúce lečo vložte do sterilizovaných pohárov a zrolujte viečka. Prevráťte ho na zložený uterák a zabaľte do teplej prikrývky. Necháme úplne vychladnúť.
UŽITOČNÉ RADY
Lečo pripravené podľa tohto receptu je najlepšie skladovať v chladničke. Po prvé, pravdepodobnosť znehodnotenia sa zníži takmer na nulu a po druhé, toto občerstvenie je obzvlášť dobré, keď je studené.
MIMOchodom
Ak chcete, aby bola chuť lenivého leča pikantnejšia, pridajte doň malú čili papričku so semienkami alebo bez nich. Prvá možnosť je vhodná pre tých, ktorí to majú radi „horúce“, druhá – pre tých, ktorí uprednostňujú jemnejšiu chuť.