K receptu
Nádherný ľahký letný šalát s hruškou, ktorý sa môže stať základom pre ďalšie kulinárske experimenty. Používajte ako samotný šalát alebo ako prílohu k mäsu či hydine.
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 15 minŽiadna tepelná úpravaVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 2 PORCIEuhorka – 1 ks hruška – 1 ks zelená cibuľa – 7-10 pierok bazalka – listy z jednej vetvičky Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorku nastrúhajte na strednom strúhadle.
Krok 2
Zvyšné suroviny nasekáme nadrobno.
Krok 3
Všetko premiešame.
UŽITOČNÉ RADY
Tento šalát môže byť výborným základom. Tu je niekoľko možností podávania: 1) Posypte citrónovou šťavou. 2) Zmiešame s klasickým jogurtom. 3) Pridajte vyprážané krevety. 4) Alebo pridajte orechy, napríklad borovičku.