K receptu
Sendviče sú skvelým jedlom na párty, keď sa vám nechce umývať riad. Neobmedzujte sa však na obvyklé kombinácie, ako je syr a uhorka alebo klobása a paradajky. Vyskúšajte naše verzie tohto letného maškrtníka: k reďkovkám by sa hodila tvarohovo-vaječná nátierka. Určite sa vám bude páčiť aj kombinácia uhoriek a cukety.
zložitosť: ľahko Kalórie: 313,19 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Použité: 10,73 g/13,63 g/35,56VečeraPopoludňajšie občerstvenieObčerstvenieVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIENa bruschettu z cukety a uhorky:4 kusy ciabatty 1 stredná uhorka 1 malá cuketa štvrtina červenej cibule 5 vetvičiek kôpru 1 strúčik cesnaku 1 polievková lyžica. l. vínny ocot 1-2 lyžičky. cukor 8 g extra panenský olivový olej soľ čerstvo mleté čierne koreniePre reďkovkové sendviče:4 ks ražného chleba s rascou 50 g masla 50 g tvarohu 1 vajce 2 zelené cibuľky 5 vetvičiek kôpru 1 strúčik cesnaku 6 reďkoviek čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Reďkovkový sendvič. Pažítku, kôpor a cesnak nasekáme nadrobno. Reďkovku nakrájame na tenké plátky. Vajíčka ošúpeme a roztlačíme vidličkou. Maslo vyšľaháme s tvarohom, soľou a korením. Pridajte vajce a bylinky, premiešajte. Chlieb potrieme tvarohovou zmesou a poukladáme naň plátky reďkovky.
Krok 2
Bruschetta s cuketou a uhorkou. Uhorku, cuketu a cibuľu nakrájame na malé kocky, kôpor nasekáme nadrobno a dáme do misy. Pridajte cukor a ocot, 1 polievkovú lyžičku. l. olivový olej, soľ a korenie a dobre premiešajte. Vložte do chladničky na 10 minút.
Krok 3
Kúsky ciabatty opečieme na grile alebo v rúre, pokvapkáme olivovým olejom a potrieme cesnakom. Plnku natrieme na chlieb a podávame.
MIMOchodom
Pre tých, ktorí majú radi výdatnejšie varianty, doplňte sendviče kúskami údeného kurčaťa, šunky alebo lososa.