K receptu
Priatelia, chcem vám ponúknuť recept na moje charakteristické lečo z papriky. Úprimne povedané, celá moja rodina je z neho nadšená. Ďakujem kamarátke za recept. Kedysi dávno, pred mnohými rokmi, som ho pripravoval prvýkrát a teraz tento prípravok pripravujem bez problémov každý rok. Lečo má rád každý bez výnimky – priatelia, susedia na vidieku… Neustále dostávam vďačnosť od tých, ktorým som tento recept darovala. Krása je, že recept je veľmi jednoduchý na prípravu. A prečo je lečo také chutné, je to preto, že má nezvyčajne presnú rovnováhu zeleniny, soli, cukru a masla.
zložitosť: priemer Kalórie: 73,71 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 30 min Pridať. čas: 30 min Použité: 1,38 g / 3,71 g / 7,84VareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍpaprika 3 kg pomiory 3 kg rastlinného oleja 1 šálka kryštálového cukru 1 šálka nakladacej soli 2 plné polievkové lyžice octu 9% 1/2 šálky Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zeleninu umyte a osušte.
Krok 2
Paradajky prejdite cez mlynček na mäso, najskôr odstráňte stonku.
Krok 3
Z papriky vyrežte stonku a odstráňte semienka. Nakrájajte diagonálne na veľké pásy.
Krok 4
Na chate mám 7 litrový nerezový hrniec. Dala som do nej všetky suroviny: zeleninu, soľ, cukor, ocot a olej. Všetko som zmiešala.
Krok 5
Zapálil som to. Po uvarení by sa lecho malo variť 40 minút na miernom ohni. Medzitým sterilizujem poháre. Hotové lečo dám do horúcich zaváracích pohárov a zrolujem uvarené viečka. Otočte a prikryte teplou prikrývkou, kým nevychladne.
Krok 6
Toto je pyramída, ktorá sa získava z tohto zloženia produktov. Poháre sa dobre skladujú v špajzi pri izbovej teplote.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Vyberte si mäsité, prstovité paradajky – majú menej šťavy. Papriky s hrubými stenami ako „California Miracle“ sú najvhodnejšie.
UŽITOČNÉ RADY
Krájanie papriky je veľmi dôležité. Nakrájajte krásne a na takú veľkosť, že je vhodné napichnúť vidličkou!