Najchutnejšie lečo vyrobené z papriky

K receptu

Priatelia, chcem vám ponúknuť recept na moje charakteristické lečo z papriky. Úprimne povedané, celá moja rodina je z neho nadšená. Ďakujem kamarátke za recept. Kedysi dávno, pred mnohými rokmi, som ho pripravoval prvýkrát a teraz tento prípravok pripravujem bez problémov každý rok. Lečo má rád každý bez výnimky – priatelia, susedia na vidieku… Neustále dostávam vďačnosť od tých, ktorým som tento recept darovala. Krása je, že recept je veľmi jednoduchý na prípravu. A prečo je lečo také chutné, je to preto, že má nezvyčajne presnú rovnováhu zeleniny, soli, cukru a masla.

zložitosť: priemer Kalórie: 73,71 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 30 min Pridať. čas: 30 min Použité: 1,38 g / 3,71 g / 7,84VareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍpaprika 3 kg pomiory 3 kg rastlinného oleja 1 šálka kryštálového cukru 1 šálka nakladacej soli 2 plné polievkové lyžice octu 9% 1/2 šálky Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zeleninu umyte a osušte.

Krok 2

Paradajky prejdite cez mlynček na mäso, najskôr odstráňte stonku.

Krok 3

Z papriky vyrežte stonku a odstráňte semienka. Nakrájajte diagonálne na veľké pásy.

Krok 4

Na chate mám 7 litrový nerezový hrniec. Dala som do nej všetky suroviny: zeleninu, soľ, cukor, ocot a olej. Všetko som zmiešala.

Krok 5

Zapálil som to. Po uvarení by sa lecho malo variť 40 minút na miernom ohni. Medzitým sterilizujem poháre. Hotové lečo dám do horúcich zaváracích pohárov a zrolujem uvarené viečka. Otočte a prikryte teplou prikrývkou, kým nevychladne.

Krok 6

Toto je pyramída, ktorá sa získava z tohto zloženia produktov. Poháre sa dobre skladujú v špajzi pri izbovej teplote.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Vyberte si mäsité, prstovité paradajky – majú menej šťavy. Papriky s hrubými stenami ako „California Miracle“ sú najvhodnejšie.

UŽITOČNÉ RADY

Krájanie papriky je veľmi dôležité. Nakrájajte krásne a na takú veľkosť, že je vhodné napichnúť vidličkou!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik