Paradajkový džem

K receptu

Lahodný paradajkový džem pre gurmánov. Podávame so syrovým tanierom s opečenými toastami.

zložitosť: ľahko Porcie: 1VarenieDusenie, chradnutiePrázdneObčerstvenieINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky 600 g chilli papričky 3 ks kúsok zázvoru 4-5 šmrnc 6% 100 ml cukru 1 sklenená omáčka 2 lyžice bobkový list 1 ks štipka soli Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rozdrvte 300 gramov paradajok v mixéri spolu s chilli a zázvorom. Zvyšné paradajky nakrájame na kocky. Všetko vložte do nádoby, v ktorej budete variť.

Krok 2

Pridáme cukor, pridáme ocot a varíme asi 1 hodinu.

Krok 3

Keď džem zhustne, pridáme bobkový list a rybaciu omáčku. Ak treba, dosolíme. Dusíme ešte 5 minút. Rozdeľte do malých pohárov.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik