K receptu
Lahodný paradajkový džem pre gurmánov. Podávame so syrovým tanierom s opečenými toastami.
zložitosť: ľahko Porcie: 1VarenieDusenie, chradnutiePrázdneObčerstvenieINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky 600 g chilli papričky 3 ks kúsok zázvoru 4-5 šmrnc 6% 100 ml cukru 1 sklenená omáčka 2 lyžice bobkový list 1 ks štipka soli Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rozdrvte 300 gramov paradajok v mixéri spolu s chilli a zázvorom. Zvyšné paradajky nakrájame na kocky. Všetko vložte do nádoby, v ktorej budete variť.
Krok 2
Pridáme cukor, pridáme ocot a varíme asi 1 hodinu.
Krok 3
Keď džem zhustne, pridáme bobkový list a rybaciu omáčku. Ak treba, dosolíme. Dusíme ešte 5 minút. Rozdeľte do malých pohárov.