K receptu
Tento neuveriteľne lahodný šalát pripravujem v špeciálne špeciálne dni. Veľmi rýchlo sa uvarí a vyzerá elegantne – ozdobí každý sviatočný stôl.
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 10 min Pridať. čas: 10 minŽiadna tepelná úpravatalianska kuchyňaŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDetské menunarodeninyINGREDIENCIE NA 2 PORCIEparadajky 5 ks červená cibuľa, sladká 1 ks nakladaný syr mozzarella 1 sáčok nové korenie mletá paprika štipka soľ podľa chuti čerstvá, zelená bazalka 3 vetvičky balzamikový ocot 2 PL šalát z olivového oleja 4 PL dijonská horčica 2 PL štipka oregana Váhy a miery tabuľky. RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Paradajky nakrájame na plátky, cibuľu na perie.
Krok 2
Vložte zeleninu do hlbokej nádoby a premiešajte.
Krok 3
Pripravíme dresing – zmiešame balzamikový ocot, olivový olej, dijonskú horčicu, oregano. Zeleninu položte na hromadu na rovnú misku. Soľ, korenie, pridajte listy bazalky. Pokvapkáme dresingom. Syrové guľky vyberte z nálevu a nakrájajte na štyri časti.
Krok 4
Pridajte syr do šalátu. Miska je pripravená!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Vyberte si – mäsité paradajky, rôzne farby – potom bude váš šalát vyzerať jasne a elegantne!
UŽITOČNÉ RADY
V lete, keď je množstvo vlastných vidieckych paradajok, pripravte si takýto šalát nielen na sviatky – rýchlo, chutne, krásne.