Paradajky s repou na zimu
K receptu
Už vás nebavia banálne marinády? Pripravte si paradajky a repu na zimu podľa nášho receptu. Toto občerstvenie má veľmi príjemnú korenistú chuť a bohatú vôňu. Je dobrý v čistej forme, ako aj ako prídavok k vyprážanému mäsu. Len nezabudnite nakrájať repu veľmi jemne, aby bola dokonale nasýtená marinádou. Môžete to urobiť pomocou špeciálneho krájača alebo bežnej škrabky na zeleninu. Ak sa vám zdá kombinácia paradajok a cvikly pochybná, skúste si pripraviť malú porciu na testovanie, nechať niekoľko dní v chladničke a až potom ochutnať. Sme si istí, že výsledok tohto kulinárskeho experimentu sa vám bude páčiť!
zložitosť: priemer Kalórie: 467,00 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 30 min Použité: 16,90 g/2,60 g/94,10PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky – 1,2 kg petržlen, kôpor alebo koriandr – 4-6 vetvičiek feferónky – 1/3 struku cesnaku – 2 strúčiky stredne veľká cvikla – 2 ks pitná voda – 1 luxusná esencia – 1 ČL soli – 1 polievková lyžica. l.cukor – 2 polievkové lyžice. l. korenie na marinádu – 1,5 lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte paradajky na konzervovanie. Ovocie umyte a každé často napichajte dreveným špáradlom. Vložte do misky, zalejte vriacou vodou a nechajte 10 minút odstáť. Potom vodu vypustite.
Krok 2
Zeleninu roztrieďte, opláchnite tečúcou vodou a dobre osušte a rozložte na papierovú utierku. Nie je potrebné ho strihať. Umyte a osušte feferónky. Ošúpte strúčiky cesnaku.
Krok 3
Pripravené bylinky, papriku a strúčiky cesnaku vložte do suchej sterilizovanej nádoby. Rukami zľahka zatlačte na dno. Potom položte paradajky, dávajte pozor, aby ste nepoškodili ovocie.
Krok 4
Cviklu dôkladne umyte kefou a ošúpte. Nakrájajte na tenké plátky. Opatrne umiestnite repu pozdĺž vnútorného povrchu stien nádoby s bylinkami a paradajkami. Umiestnite jeden kruh na vrch.
Krok 5
Pripravte si marinádu na paradajky a cviklu. Vodu priveďte do varu. Pridajte octovú esenciu, soľ, cukor a marinádové korenie. Premiešame a odstavíme z ohňa.
Krok 6
Vriacu marinádu opatrne nalejeme do pohára s paradajkami a cviklou. Zatvorte nádobu (ale nezrolujte ju). Necháme úplne vychladnúť a uložíme do chladničky.
UŽITOČNÉ RADY
Paradajky a cviklu je možné pre lepšie skladovanie aj zrolovať. V tomto prípade by mali byť obrobky sterilizované vo vriacej vode počas 15 minút a až potom zapečatené.
MIMOchodom
Ak nechcete na prípravu marinády na paradajky a cviklu používať korenie z obchodu, vezmite si trochu čierneho a nového korenia, pár klinčekov, bobkových listov a horčičných semiačok a použite podľa receptu.