Paradajky v želé

Paradajky v želé

Paradajky v želé, predjedloParadajky v želé, predjedlo K receptu

Skúšali ste už paradajky v želé? Ak nie, náš recept vám pomôže! Takáto príprava zvyčajne urobí trvalý dojem na všetkých. Zdá sa, že sú to obyčajné paradajky z konzervy, no vďaka gélovej marináde majú veľmi zaujímavú textúru a originálnu chuť. Toto jedlo je veľmi jednoduché na prípravu a netrvá príliš dlho. Upozornenie: paradajky v želé vložené do pohárov je potrebné sterilizovať! A neodporúčame tento krok opustiť, inak môžu vzniknúť problémy s uskladnením obrobku.

zložitosť: priemer Porcie: 2 varenie: 1 hodinaPrázdneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEcibuľa – 500 g veľké paradajky – 2 kg kôpor (kvetenstvo) – 2 ks petržlen – 2 vetvičky cesnaku – 4–5 strúčikov korenia hrášok – 3 ks čierne korenie – 3 ks bobkový list – 1–2 ks.na plnenie:pitná voda – 1,5 želatíny v granulách – 2 polievkové lyžice. l. (25 g)Na plnenie:cukor – 100 g soľ – 2 polievkové lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie na želé paradajky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Paradajky umyjeme a často zo všetkých strán napicháme špáradlom. Kôpor a petržlen umyjeme a osušíme. Cesnak ošúpeme a nasekáme.

Krok 2

Sterilizujte poháre na paradajky a nechajte ich dôkladne vysušiť. Posypeme novým korením, čiernym korením a bobkovým listom. Potom navrstvite paradajky, kolieska cibule, súkvetia kôpru a petržlenovú vňať.

Krok 3

Pripravte si náplň do paradajok. Za týmto účelom nalejte želatínu do misky, pridajte 250 ml studenej vody, premiešajte a nechajte 10 minút pri izbovej teplote.

Krok 4

Do zvyšnej vody pridajte cukor a soľ. Priveďte do varu a odstráňte z tepla. Pridajte napučanú želatínu do horúcej vody a za stáleho miešania znova zohrejte. Nepriveďte do varu.

Krok 5

Výslednú soľanku nalejte do pohárov s paradajkami. Zakryte sterilizovanými viečkami, vložte poháre do veľkého hrnca s teplou vodou a položte na oheň. Priveďte do varu, sterilizujte 10 minút.

Krok 6

Zrolujte viečka na pohároch s paradajkami v horúcom želé. Vyklopte na dvojito zloženú utierku a nechajte úplne vychladnúť. Uchovávajte v chladničke.

UŽITOČNÉ RADY

Pri príprave náplne pre paradajky nezabudnite, že je prísne zakázané zahrievať želatínu do varu, inak stratí svoje vlastnosti a výsledok bude úplne iný.

MIMOchodom

Podľa tohto receptu môžete variť paradajky rôznych veľkostí a odrôd v želé. Červené, žlté a hnedé cherry paradajky vyzerajú obzvlášť krásne v pohári a potom na stole.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik