Plnená paprika v paradajkovej šťave na zimu

Plnené papriky v paradajkovej šťave na zimu

3069.jpg K receptu Náročnosť: priemer Kalórie: 109,03 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 1 hodina Použité: 3,68 g/3,69 g/15,64MoreniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍsladká paprika – 800 g paradajková šťava – 1 cibuľa – 2-3 cibule mrkva – 10 ks petržlen – zväzok koriandra – zväzok cesnaku – 4 strúčiky bobkový list – 1 – 2 ks čierne korenie – 6 hrášok čerstvá feferónka – 0,5 struku rastlinný olej – 2 polievkové lyžice l.soľ – 50 g Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Sladká paprika s tenkými stenami je najvhodnejšia na konzervovanie. Zrelé, neporušené papriky dôkladne umyte, odrežte vrch a stonku a odstráňte semená. Vo veľkom hrnci prevarte vodu. Papriky v nej ponorte na 3 minúty, potom sceďte v cedníku a položte reznou stranou nadol na papierové obrúsky.

Krok 2

Cibuľu a mrkvu umyjeme, ošúpeme a nakrájame na tenké prúžky. Cesnak ošúpeme, nasekáme nadrobno. Umyte petržlen a koriandr, osušte papierovými utierkami, zeleninu jemne nakrájajte.

Krok 3

Na panvici zohrejte rastlinný olej. Smažte cibuľu a mrkvu 3 minúty. Pridáme cesnak, bylinky, soľ podľa chuti, premiešame a odkryté varíme ďalšie 3 minúty. Zelenina by mala byť mäkká, ale nie rozvarená. Papriky naplňte výslednou plnkou pomocou polievkovej lyžice. Mala by byť položená celkom tesne, v jednej rovine s okrajmi papriky.

Krok 4

Takto pripravené papriky vložte do sterilizovanej nádoby. Poháre na domáce konzervovanie by mali byť pripravené vopred. Musia sa dôkladne umyť, potom zvnútra poliať vriacou vodou a položiť hore nohami na suchý čistý uterák.

Krok 5

Umyte feferónku, odstráňte stopku a semená, nakrájajte na malé kúsky. Nalejte paradajkovú šťavu do hrnca. Pridajte bobkový list, feferónku, zrnká čierneho korenia a soľ. Dajte na vysoký oheň a priveďte do varu.

Krok 6

Vriacu paradajkovú šťavu prelejeme cez jemné sitko do pohára s paprikou. Nádobu prikryte vekom a vložte do hrnca s vriacou vodou na 30 minút. Potom dobre uzavrite, ochlaďte pri izbovej teplote a uložte. Papriky budú pripravené na konzumáciu o týždeň.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik