Pôstny nálev s ryžou

K receptu

Pôstny rassolnik s ryžou osloví nielen tých, ktorí dodržiavajú cirkevné kánony, ale aj vegetariánov a vegánov. A vo všeobecnosti sa polievka ukáže ako veľmi ľahká, nízkokalorická a zároveň dáva dlhotrvajúci pocit plnosti. Skvelý nápad pre všetkých, ktorí snívajú o zhode nadbytočných kilogramov! Mimochodom, jedlo môže byť ešte aromatickejšie a chutnejšie, ak ho uvaríte v dobrom zeleninovom vývare, ktorý obsahuje niekoľko druhov koreňov. Alebo pridajte aromatické bylinky (oregano, tymian, estragón, petržlen) na konci varenia. Vo všeobecnosti sa určite oplatí pripraviť pôstnu kyslú polievku s ryžou, aspoň ako príjemný experiment!

zložitosť: priemer Kalórie: 220,94 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Použité: 6,33 g/0,85 g/48,28Varenieruská kuchyňapolievkaVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEstredne veľké zemiaky – 1 ks koreň zeleru – 100 g pitnej vody – 1,5 l kyslej uhorky – 400 pórov – 1 bobkový list – 2 ks kôpor soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie na pôstny nálev s ryžou. Zemiaky, mrkvu a zeler dôkladne umyte, ošúpte a nakrájajte na malé kocky.

Krok 2

Nakladanú ryžu vložte do jemného sitka a vložte do veľkej misy s vodou. Dôkladne ho opláchnite. Vymeňte vodu. Toto opakujte, kým nebude voda čistá.

Krok 3

Nalejte pitnú vodu do panvice. Dajte na vysoký oheň a priveďte do varu. Podľa chuti osolíme, pridáme pripravenú zeleninu a na miernom ohni varíme asi 5 minút.

Krok 4

Pridajte umytú ryžu a premiešajte. Varte 5 minút. Nakladané uhorky nakrájame na kocky. Ak sú plody veľmi veľké, ošúpte ich a vykrojte stred so semienkami.

Krok 5

Pór ošúpeme, prekrojíme pozdĺžne na polovice a nakrájame na polovičné kolieska. Vložte do hrnca s chudým nálevom. Pridajte bobkový list, korenie a varte 5 minút.

Krok 6

Kôpor umyjeme, osušíme a nasekáme. Do nálevu vložte uhorky, kôpor, soľ a korenie. Varte na miernom ohni 10 minút. Hrniec s polievkou zatvoríme a necháme 10 minút na sporáku vypnutom.

UŽITOČNÉ RADY

Ak chcete mať chuť chudého nálevu s ryžou kyslejšiu, pridajte do polievky na konci varenia asi 100 ml precedeného nálevu z uhoriek alebo pár polievkových lyžíc citrónovej šťavy.

MIMOchodom

Pôstny nálev možno pripraviť nielen s ryžou, ale aj s jačmeňom a dokonca aj s pohánkou! Pamätajte, že perličkový jačmeň sa uvarí rýchlejšie, ak ho vopred namočíte na 3 hodiny.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik