Šalát s baklažánom a paradajkami

K receptu

Šalát s baklažánom a paradajkami plní niekoľko funkcií naraz: vynikajúce výdatné občerstvenie, príloha k mäsu alebo kompletné jedlo pre vegetariánov. Tento šalát je dobrý najmä v sezóne, keď máte k dispozícii šťavnaté sladké paradajky a pravé mleté ​​baklažány.

zložitosť: ľahko Kalórie: 322,80 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 30 min Pridať. čas: 10 min Použité: 7,40 g/5,36 g/62,19VareniePraženieVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE300 g baklažánu 1 lyžička. stredne mletá soľ 250 g malé paradajky malý zväzok koriandra 30-40 g škrobu, najlepšie kukuričný rastlinný olej na vyprážanie 70 g rímskeho šalátuNa šalátový dresing:šťava z polovice citróna 30 g ustricová omáčka 40 g omáčka unagi 2 polievkové lyžice. l. SaharaNa podávanie šalátu:1 polievková lyžica. l. biely sezam 1 polievková lyžica. l. čierny sezam Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na šalát s baklažánmi a paradajkami rozrežte baklažány pozdĺžne na polovicu, každú polovicu znova pozdĺžne prekrojte a potom priečne nakrájajte na kúsky široké asi 2 cm.

Krok 2

Vložte baklažány do misy, pridajte soľ a nechajte 10 minút postáť.

Krok 3

Paradajky nakrájajte na polovicu, každú polovicu nakrájajte na 4-6 segmentov, v závislosti od veľkosti paradajky. Segmenty narežte priečne. Takto získate 8-12 kúskov paradajok.

Krok 4

Listy koriandra vyberte na vetvičky a nasekajte nahrubo. Odložte bokom.

Krok 5

Na prípravu baklažánu na šalát s paradajkami potrebujete hlboké vyprážanie. V hlbokej fritéze alebo hrnci zohrejte rastlinný olej. Olej sa odporúča zohrievať na miernom ohni, aby sa zohrial rovnomerne. Olej je pripravený na použitie, keď dosiahne teplotu 180-190 °C. Pre kontrolu vložte kocku baklažánu so stranou 1 cm do vriaceho oleja na 30 sekúnd. Mala by zhnednúť rovnomerne zo všetkých strán.

Krok 6

Veľký plochý tanier vysteľte papierovými utierkami alebo obrúskami.

Krok 7

Bez oplachovania soli baklažány rolujte v škrobe. Pred vyprážaním nezabudnite vytriasť prebytočný škrob!

Krok 8

Výsledné kúsky baklažánu obalené v škrobe opečte v malých dávkach do zlatista. Je lepšie, ak kúsky môžu plávať v oleji takmer bez dotyku.

Krok 9

Baklažán preložíme na pripravený tanier. Pred vyprážaním ďalšej várky baklažánov nezabudnite rozohriať olej.

Krok 10

Ak chcete obliecť baklažánový a paradajkový šalát, zmiešajte citrónovú šťavu, ustricovú omáčku, omáčku unagi a cukor.

Krok 11

Šalátovú zálievku zahrievajte za stáleho miešania na miernom ohni, kým sa cukor úplne nerozpustí. Odstráňte z tepla, ochlaďte na izbovú teplotu.

Krok 12

Vo veľkej mise kombinujte baklažány s paradajkami a koriandrom, prelejte dresingom a premiešajte.

Krok 13

Na tanier položíme rímsku rascu a navrch položíme baklažán a paradajky. Posypeme zmesou bieleho a čierneho sezamu. Ihneď podávajte.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Škrobový obal dodáva kúskom baklažánu v tomto lahodnom paradajkovom šaláte tenkú, chrumkavú vrstvu, pričom im umožňuje zostať vo vnútri mäkké, akoby naparené. Mnoho ľudí má naozaj rád túto konzistenciu baklažánov, tu je návod, ako to dosiahnuť.

UŽITOČNÉ RADY

Špeciálnu chuť dodáva šalátu s baklažánom a paradajkami omáčka Unagi. Môžete si ho kúpiť vo veľkých supermarketoch alebo špecializovaných predajniach, alebo si ho môžete pripraviť sami. Za týmto účelom premiešajte a priveďte 1 polievkovú lyžičku do varu. l. med, 200 ml sójovej omáčky, 100 ml rastlinného oleja, jemne nastrúhaný koreň zázvoru (asi 5 cm) a 1 lyžička. kukuričný škrob.

MIMOchodom

Šalát s baklažánmi a paradajkami je možné pripraviť v zime, ale má zmysel ošúpať dovezené baklažány s hrubou kožou. Kúpte si farebné cherry paradajky – červené, žlté, tmavozelené – nakrájajte na polovicu alebo posypte rastlinným olejom a rýchlo opečte, aby boli sladšie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik