K receptu
Existuje jeden recept, ale vlastne dva šaláty v jednom. Môžu sa podávať samostatne – ale spolu chutia oveľa lepšie!
zložitosť: ľahko Kalórie: 167,69 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 20 min Pridať. čas: 1 hodina Použité: 8,52 g/11,62 g/6,30VečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ2 zväzky reďkoviek 2–4 stredné uhorky 2 zväzky rôznych zelených podľa chuti 1–2 strúčiky cesnaku, voliteľne 4–5 veľkých vajec 400 g jogurtu alebo domáceho matsoni olivového oleja a soli, čerstvo mletého čierneho korenia Chlieb Borodino na servírovanie Tabuľka váhy a miery RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zrazené mlieko vložte do kuchynskej utierky, zaviažte vrecko a nechajte odkvapkať 1-4 hodiny, čím dlhšie bude visieť, tým bude hustejšie.
Krok 2
Vajcia uvaríme na tvrdo, 9 minút. Ochlaďte, ošúpte, nasekajte nahrubo.
Krok 3
Z reďkoviek odrežte stonky a zeleň. Ak sú veľmi čerstvé, nechajte niekoľko zelených stoniek dlhých 1-2 cm. Každú reďkovku udierajte niečím ťažkým (palička na mäso, rukoväť ťažkého noža, panvica), kým nepraskne. Nepreháňajte to – reďkovky by sa nemali rozletieť na kúsky. Potom ho rozdeľte na veľké kusy alebo nakrájajte nožom.
Krok 4
Uhorky naklepeme rovnakým predmetom, aby aj popraskali. Uhorky nakrájajte na stredné kúsky. Zmiešajte uhorky a reďkovky.
Krok 5
Na zelený dresing jemne nakrájajte zeleninu a cesnak a vložte do pohára mixéra. Soľ, nalejte 2 polievkové lyžice. l. maslo, vyšľaháme do hladka. Pridáme trochu zrazeného mlieka a ešte vyšľaháme. Pridajte zvyšné zrazené mlieko a premiešajte. Pridajte viac soli a korenia.
Krok 6
Vajcia ochutíme majonézou, olivovým olejom, soľou a korením. Reďkovky zmiešame s uhorkami so zeleným dresingom. Na taniere položte najskôr hlavný šalát, potom vaječnú zmes. Ihneď podávajte s chlebom Borodino.