Šalát s krevetami a červeným kaviárom

K receptu

Šalát s krevetami a červeným kaviárom, chutný, jemný a veľmi krásny, je ideálny na slávnostný stôl na počesť Nového roka, Vianoc alebo inej oslavy. Tajomstvom úspechu tohto jedla je veľmi pokojná, harmonická kombinácia ingrediencií: nenájdete tu žiadne drsné tóny ani nadmernú pikantnosť. Tento šalát preto určite osloví väčšinu hostí, ktorí ocenia aj jeho originálnu prezentáciu. Mimochodom, môžete použiť aj malé, lacné krevety: chuť jedla to určite neovplyvní.

zložitosť: ľahko Kalórie: 373,31 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 15 min Použité: 28,32 g/18,53 g/17,69ŠalátVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEmalá mrkva – 1 ks stredne veľké zemiaky – 1 ks mrazené zelené fazuľky – 150 g majonézy – 3 polievkové lyžice. l.kečup – 1,5 lyžice. l. koňak – 1 polievková lyžica. l krevety – 100–150 g červený kaviár – 50 g + 20 g na ozdobu dlhoplodá uhorka – 1 ks frisee šalát – 1/2 listu soľ – 1/2 ČL mleté ​​čierne korenie – 1/4 ČL. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie na šalát. Mrkvu a zemiaky umyte, potom bez šúpania varte, kým sa úplne neuvaria. Necháme vychladnúť. Paradajku vložte na 1 minútu do vriacej vody a potom ošúpte šupku.

Krok 2

Zelenú fazuľku na šalát povaríme vo vriacej osolenej vode 5 minút a scedíme v cedníku. Potom niekoľkokrát opláchnite veľmi studenou vodou, aby ste zastavili proces varenia.

Krok 3

Na omáčku zmiešajte majonézu, kečup a koňak v malej miske, kým nedosiahnete homogénnu konzistenciu. Pridáme soľ a mletú papriku. Miešajte.

Krok 4

Varte krevety do mäkka (5 minút). Paradajku prekrojíme na polovicu a vyberieme stred so semienkami. Dužinu nakrájame na kocky. Nakrájajte aj očistené zemiaky a mrkvu.

Krok 5

Zmiešajte ingrediencie šalátu vo veľkej miske: vychladené krevety, zemiaky, mrkvu, paradajky, fazuľu a 50 g červeného kaviáru. Nalejte na predtým pripravenú omáčku a premiešajte.

Krok 6

Dlhoplodú uhorku umyjeme a potom nakrájame na plátky. Šalát umiestnite do stredu veľkého okrúhleho taniera cez ramekin. Nakrájanú uhorku pekne poukladajte okolo. Ozdobte frisee šalátom a zvyšným červeným kaviárom.

UŽITOČNÉ RADY

Všimnite si rýchle ochladenie zelených fazúľ na krevetový šalát. Táto technika umožňuje, aby si výrobok zachoval svoju elastickú štruktúru, ako aj žiarivú zelenú farbu.

MIMOchodom

Na prípravu šalátu s krevetami a červeným kaviárom si vyberte zrelú a chutnú, no nie príliš mäkkú paradajku: potrebujeme silnú dužinu, ktorá sa pri čakaní na podávanie jedla nerozmočí.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik