K receptu
Šalát z morských rias s chobotnicou je jedným z tých jedál, ktoré môžu poskytnúť nielen nádherný chuťový pocit, ale tiež priniesť telu nepochybné výhody. Veď posúďte sami! Morský kel je bohatý na jód, ktorý podporuje činnosť štítnej žľazy a podporuje vylučovanie toxínov a ťažkých kovov, ako aj železo, ktoré je zodpovedné za vysoký hemoglobín v krvi. Kalmáre obsahujú veľa draslíka a horčíka, ktoré zabezpečujú normálne fungovanie kardiovaskulárneho systému. To znamená, že náš šalát z morských rias s chobotnicou možno bezpečne odporučiť každému, najmä preto, že zložky jedla sú celkom dostupné pre každého.
zložitosť: ľahko Kalórie: 242,51 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 21,08 g/15,44 g/7,63ŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEjatočné telá chobotnice – 400 g tekvicová dužina – 200 g uhorka – 1 ks konzervované morské riasy – 400 g rastlinný olej – 3 polievkové lyžice. l.čerstvo mleté korenie – podľa chuti soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si všetky ingrediencie na šalát z morských rias. Jatočné telá chobotníc dôkladne umyte a odstráňte vonkajší film. Znova opláchnite tečúcou vodou.
Krok 2
Nalejte vodu do hrnca s objemom asi 2 litre a priveďte ju do varu. Pridajte trochu soli. Zložte jatočné telá chobotnice. Po vrátení do varu varte 4 minúty.
Krok 3
Telá chobotníc položte na tanier. Nechajte panvicu s vodou na ohni. Na šalát z morských rias nakrájajte tekvicovú dužinu na pásiky. Vložte do panvice, kde ste varili chobotnicu a varte 4 minúty. Uložíme na sito a necháme vychladnúť.
Krok 4
Umyte uhorku na šalát z morských rias. Ak chcete, môžete ho vyčistiť. Uhorku nakrájame na tenké prúžky. Nakrájajte aj jatočné telá chobotníc. Vložte všetky pripravené ingrediencie do veľkej misy.
Krok 5
Pridajte k nemu morské riasy, soľ a korenie. Nalejte rastlinný olej a premiešajte. Vložte do šalátovej misy a podávajte šalát z morských rias s chobotnicou.
UŽITOČNÉ RADY
Do šalátu z morských rias s chobotnicou pridajte mrkvu na kórejský spôsob, ako aj nakrájanú čili papričku alebo strúhaný koreň zázvoru: chuť jedla bude jasnejšia a zaujímavejšia.
MIMOchodom
Šalát z morského kalerábu s chobotnicou môžete ochutiť extra panenským olivovým olejom: pokrm tak bude ešte zdravší, najmä pre srdce.