Snackový koláč s baklažánom a paradajkami

K receptu

Teraz je zábavné si dokonca myslieť, že baklažány boli kedysi považované za jedovaté. Lekári tvrdili, že konzumácia baklažánov vás môže priviesť k šialenstvu! Nedostatok baklažánov by nás asi vyviedol z miery. Milujeme ich natoľko, že sme pripravení ich jesť každý deň a v rôznych podobách. Tento košíček je stelesnením našej myšlienky ideálneho jedla. Všetky vaše obľúbené produkty sú zhromaždené v jednej miske a môžete si ju vziať so sebou do práce!

zložitosť: priemer Kalórie: 201,95 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina 30 minút Použité: 3,42 g/15,79 g/11,43PekáreňVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1 stredný baklažán 10 cherry paradajok 2 vajcia 8 polievkových lyžíc. l. olivový olej 2/3 šálky múky 1 lyžička. prášok do pečiva sušené oregano soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Baklažán nakrájajte na plátky s hrúbkou 0,5 cm, posypte soľou a nechajte pôsobiť 20 minút, aby sa odstránila prebytočná vlhkosť a prípadná horkosť. Potom opláchnite soľ a vytlačte baklažán. Polovicu oleja zohrejte na panvici a plátky baklažánu opečte z oboch strán do zlatista, 5 minút. Osušte na obrúskoch a nakrájajte na tenké prúžky.

Krok 2

Vajcia rozšľaháme so soľou, štipkou oregana a zvyšným olejom. Múku zmiešame s práškom do pečiva, preosejeme do vaječnej zmesi. Paradajky prekrojíme na polovice a zbavíme jadierok menšiu tortovú formu. Cesto zmiešame so zeleninou a formu naplníme do 2/3. Ak je cesto príliš husté, môžete doň naliať 1-2 polievkové lyžice. l. voda alebo mlieko. Navrch posypeme oreganom a pečieme pri 180°C 30–35 minút.

UŽITOČNÉ RADY

Namiesto celého cupcaku môžete upiecť muffiny, ale skráťte čas pečenia o 10 minút. Plátky takéhoto koláča, ktoré sa nezjedia v ten istý deň, sa môžu sušiť v rúre a podávať ako krutóny do zeleninovej polievky alebo posypané syrom a zapiecť pod grilom.

MIMOchodom

Ak nemáte po ruke malé paradajky, nevadí, môžete si vziať obyčajnú, ale tvrdú paradajku, odstrániť semená a tekutinu (nie však šupku) a nakrájať na kocky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik