K receptu
Piotr Golavsky je presvedčený, že jedlo na našom tanieri je odrazom nás samých. Skúste to!
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 30 minHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEcesnak – 2 strúčiky voliteľné: veľké paradajky – 2 ks baklažán – 1 ks alebo paradajky z konzervy – 200 g soľ, čerstvo mleté čierne korenie – 25 ks olivového oleja, biela cibuľa – 1 ks parmezánové špagety – 300 g tymianu ) Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Do hrnca nalejte vodu a priveďte ju do varu, osoľte a pridajte špagety. Uvaríme podľa druhu cestovín. V priemere varenie cestovín trvá 7-8 minút, neprevarujte. Jemne nakrájajte cibuľu a smažte na strednom ohni na 1 polievkovú lyžičku. l. olivový olej 5-7 minút, kým nebude mäkký a priesvitný. Baklažány nakrájame na plátky s hrúbkou 0,5 cm, poukladáme ich s cibuľou a jemne posolíme. Strúčiky cesnaku a paradajky nakrájajte podľa potreby a pridajte do panvice. Omáčku jemne osolíme, aby paradajky pustili šťavu. Pridajte lístky tymiánu. Ak nie je tymián, môže sa nahradiť nasekanými petržlenovými listami do omáčky 1-2 minúty pred koncom varenia. Keď sú špagety pripravené, sceďte ich v cedníku, pričom si nechajte 1 polievkovú lyžičku. l. vody, v ktorej sa varilo. Do omáčky pridajte maslo, potom panvicu odstavte z ohňa a vložte do nej špagety. Dôkladne premiešame, kým omáčka rovnomerne nepokryje špagety. Pri podávaní posypeme cestoviny s baklažánom a paradajkami so strúhaným parmezánom.