K receptu
Tento šalát „v štýle Čierneho mora“ – s krymskou cibuľou a ružovými paradajkami – skvele doplní každý letný obed. Alebo večeru.
zložitosť: ľahko Kalórie: 253,69 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 4,21 g/17,62 g/19,69VečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE500 g stredných nových zemiakov 2 veľké ružové paradajky 1–2 červené krymské cibule 3–4 vetvičky koriandra alebo petržlenu 2 polievkové lyžice. l. kapary v marináde 4 lyžice. l. aromatický slnečnicový olej soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zemiaky umyte tvrdou kefou, nakrájajte na štvrtiny, vložte do veľkého hrnca s vriacou vodou – mala by pokrývať zemiaky do ½. Pridajte soľ, priveďte do varu na silnom ohni, prikryte pokrievkou, znížte teplotu na stredne nízku a varte 20 minút. Scedíme v cedníku.
Krok 2
Kým sa zemiaky varia, ošúpeme a nakrájame na 1 cm hrubé kúsky, osolíme, pridáme slnečnicový olej a necháme podusiť.
Krok 3
Horúce zemiaky pokvapkáme kaparovou marinádou a hneď zmiešame s cibuľou a maslom, korením.
Krok 4
Paradajky nakrájame na plátky, pridáme k mierne vychladnutým zemiakom, mierne posolíme, posypeme kaparami a podávame.