Teplý šalát z nových zemiakov s paradajkami

K receptu

Tento šalát „v štýle Čierneho mora“ – s krymskou cibuľou a ružovými paradajkami – skvele doplní každý letný obed. Alebo večeru.

zložitosť: ľahko Kalórie: 253,69 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 4,21 g/17,62 g/19,69VečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE500 g stredných nových zemiakov 2 veľké ružové paradajky 1–2 červené krymské cibule 3–4 vetvičky koriandra alebo petržlenu 2 polievkové lyžice. l. kapary v marináde 4 lyžice. l. aromatický slnečnicový olej soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zemiaky umyte tvrdou kefou, nakrájajte na štvrtiny, vložte do veľkého hrnca s vriacou vodou – mala by pokrývať zemiaky do ½. Pridajte soľ, priveďte do varu na silnom ohni, prikryte pokrievkou, znížte teplotu na stredne nízku a varte 20 minút. Scedíme v cedníku.

Krok 2

Kým sa zemiaky varia, ošúpeme a nakrájame na 1 cm hrubé kúsky, osolíme, pridáme slnečnicový olej a necháme podusiť.

Krok 3

Horúce zemiaky pokvapkáme kaparovou marinádou a hneď zmiešame s cibuľou a maslom, korením.

Krok 4

Paradajky nakrájame na plátky, pridáme k mierne vychladnutým zemiakom, mierne posolíme, posypeme kaparami a podávame.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik