Tieto domáce nakladané uhorky v poľskom štýle sú hotové za 1 minútu: zrolujem 30 pohárov a do jari stále nemám dosť – sú veľmi chutné a chrumkavé

Tieto domáce nakladané uhorky v poľskom štýle sú hotové za 1 minútu: zrolujem 30 pohárov a do jari stále nemám dosť – sú veľmi chutné a chrumkavé

Hostia odmietnu odísť bez lekárskeho predpisu

Gazdinkám povedali, ako pripraviť chutné a chrumkavé nakladané uhorky v poľštine. V okamihu vyletia zo stola. Do jari nebude stačiť ani 30 plechoviek.

Na prípravu dvoch 1-litrových pohárov poľských nakladaných uhoriek budete potrebovať:

  • uhorky – 1 kilogram;
  • mrkva – 1 ks;
  • cibuľa – 1 ks;
  • čierne korenie – 6 hrách;
  • semená kôpru – 1 lyžička;
  • soľ – 1,5 lyžičky;
  • cukor – štvrť šálky:
  • ocot 9% – 4 polievkové lyžice;
  • voda – 1 liter.

V prvom rade by ste mali uhorky držať 2 hodiny v studenej vode. Potom ich musíte po odrezaní koncov rozrezať na štvrtiny. Potom musíte nakrájať mrkvu na kolieska a cibuľu na kolieska.

V ďalšej fáze je potrebné umiestniť cibuľu a mrkvu na dno dvoch sterilizovaných 1-litrových pohárov, pridať kôprové semienka, pridať 3 zrnká čierneho korenia a uhorky zhutniť.

Potom by ste mali naliať vodu do panvice, pridať soľ, cukor, prevariť a pridať ocot. Horúcu marinádu nalejte do pohárov na uhorky, zakryte ich čistými viečkami a sterilizujte 12 minút. Potom musíte zrolovať viečka, otočiť poháre, prikryť ich prikrývkou a nechať vychladnúť. Skladujte v chladničke alebo pivnici.

V publikácii Khibiny sa predtým uvádzalo, ako pripraviť chutné uhorky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik